Αναίτιος ξυλοδαρμός μετανάστη στην Αθήνα, ανέβηκε στο Διαδίκτυο

Ξυλοδαρμός μετανάστη

Ξύλο ακόμα και όταν του είχαν φορέσει χειροπέδες έτρωγε άτυχος μετανάστης από αστυνομικούς. Η άλλη πλευρά του νομίσματος... Ένας άνθρωπος να διασύρεται επειδή είναι αλλοδαπός. Ιδού τι δείχνει το βίντεο ερασιτεχνικής κάμερας.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συλλαμβάνουν μετανάστη στην πλατεία Αμερικής. Ακόμη και αφού του περνούν χειροπέδες, τον χτυπούν, ενώ δέχονται και τη... συνδρομή ατόμου με πολιτικά που βρίσκεται την ίδια στιγμή στο σημείο. Οι κλωτσιές δεν σταματούν παρά μόνον όταν τον βάζουν μέσα στο περιπολικό...

Τις σκηνές κατέγραψε η κάμερα του γνωστού σκηνοθέτη Νίκου Σούλη τον περασμένο Γενάρη στο κέντρο της Αθήνας. Το περιστατικό συμπεριέλαβε στην ταινία που ετοίμαζε για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αλλά κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε. Για τον λόγο αυτόν, ο σκηνοθέτης αποφάσισε να το «ανεβάσει» στο Ιντερνετ. Το βίντεο προκάλεσε αίσθηση, αλλά και την παρέμβαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που διέταξε ΕΔΕ για το περιστατικό.

Οπως λέει, αυτό που τον έκανε να σηκώσει την κάμερα ήταν οι φωνές που άκουσε κάτω από το μπαλκόνι του. «Είπαν ότι ο μετανάστης ήθελε να βάλει φωτιά σε κάδους, με κίνδυνο να καούν αυτοκίνητα. Αντιλαμβάνομαι γιατί μπορεί να συνελήφθη. Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι γιατί, από τη στιγμή που φορούσε χειροπέδες, οι αστυνομικοί συνέχισαν να τον χτυπούν».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης