'Αλλα 113 προαπαιτούμενα μέχρι το 2018

Δημοσιοποιήθηκαν όλες τις δεσμεύσεις της Ελλάδος για τους επόμενους 14 μήνες, δηλαδή οι όροι με τους οποίους θα γίνει η τελική αξιολόγηση του 2018 για την έξοδο από το μνημόνιο, αλλά και το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις παρεμβάσεις στο χρέος, καθώς και για την κατανομή των επόμενων πακέτων δόσεων από τον ESM.

Τα κείμενα εγκρίθηκαν και ανακοινώθηκαν από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κοινοποιούνται στα κοινοβούλια κρατών μελών και θα πρέπει να επιστρέψουν στον ESM για να εγκρίνει την πρώτη υπο-δόση των 7,7 δισ. ευρώ (από την οποία 800 εκατ. ευρώ θα διατεθούν με ειδικούς όρους σε ιδιώτες).

Τα κείμενα καταγράφουν αναλυτικά τις δεσμεύσεις της Ελλάδας για τη λήψη μέτρων 6,5 δισ. ευρώ την περίοδο 2018-2022, τις δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ την ίδια περίοδο και στο 2% του ΑΕΠ περίπου στη συνέχεια, αλλά και τα δεκάδες προαπαιτούμενα που θα πρέπει να υλοποιήσει έως τις επόμενες αξιολογήσεις.

Ενδιαφέρον έχει ότι παρουσίασαν έναν κατάλογο με 113 προαπαιτούμενα, εκ των οποίων τα 95 θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο 2017 στο πλαίσιο της τρίτης και της τέταρτης αξιολόγησης. Μάλιστα τα προαπαιτούμενα δίδιδονται ανά μήνα υλοποίησής τους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης