Αλβανοί μετατρέπουν την Ελλάδα σε... Κολομβία της Ευρώπης

Η Ελλάδα γίνεται η... Κολομβία των ναρκωτικών για όλη την Ευρώπη: Καλλιέργειες και διακίνηση στήνονται προσεκτικά εδώ από την οργανωμένη αλβανική μαφία των ναρκωτικών. Γιατί στην Ελλάδα και γιατί τώρα;

Γιατί το μέχρι πρότινος κέντρο καλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ο περίφημος χασισοβολώνας του Λαζαράτι κατελήφθη από την αλβανική αστυνομία και κάθε παράνομη δραστηριότητα σταμάτησε.

Τώρα όλα μεταφέρονται κυρίως στην... Αττική. Οι Αλβανοί χασισέμποροι έρχονται στην Ελλάδα και ετοιμάζουν τεράστιες οργανωμένες καλλιέργειες κάνναβης προκειμένου να αναπληρώσουν το κενό στην παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.

Στήνουν νέο δίκτυο στενών συνεργατών τους, (οι περισσότεροι έρχονται από Αλβανία), εντοπίζουν και αγοράζουν «καλλιεργήσιμες εκτάσεις» και χώρους υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. Με αυτόν τον τρόπο θα μετατραπεί αργά αλλά σταθερά η Ελλάδα σε πανευρωπαϊκό κέντρο παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.

Τα παραπάνω προκύπτουν μετά και τον εντοπισμό δύο μεγάλων φυτειών υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης με συνολικά 3.000 δενδρύλλια στην περιοχή Μαρτίνου Φθιώτιδας αλλά και κοντά στο Ναύπλιο.

Πρόκειται κυριολεκτικά για «βιομηχανικές μονάδες» παραγωγής ναρκωτικών. Σε αυτές βρέθηκαν εκτός των άλλων συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης, πλήθος φωτιστικών με αντίστοιχους λαμπτήρες κατάλληλων για υδροπονική καλλιέργεια, μετασχηματιστές εναύσεως, ηλεκτρογεννήτρια, πλήθος ξύλινων πλαισίων με ηλεκτρολογικές συνδέσεις, συστημάτων αερισμού - εξαερισμού και ηλεκτρονικών πινάκων DGS, καθώς και μια κύρια ψυκτική μονάδα.

 Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν ή αναζητούνται περισσότερα από 10 άτομα, Ελληνες, Αλβανοί και Κροάτες.

Τα στελέχη των διωκτικών αρχών διαθέτουν τα τελευταία 24ωρα πληροφορίες ότι οι εν λόγω υδροπονικές καλλιέργειες δεν ήταν τυχαία δημιουργήματα μεμονωμένων διακινητών ναρκωτικών αλλά σχετίζονταν με «βαρόνους του Λαζαράτι» που μεταφέρουν μεθοδικά τη δραστηριότητά τους στη χώρα μας.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης