Ακατάσχετο λογαριασμό σε όσες επιχειρήσεις και εμπόρους χρησιμοποιούν POS για χρήση καρτών υπόσχεται ο κ. Αλεξιάδης

Όσες επιχειρήσεις - έμποροι χρησιμοποιήσουν POS (μηχανάκια για χρήση καρτών) θα έχουν έναν ακατάσχετο λογαριασμό ώστε να εξασφαλίζεται η ρευστ;oτητα των επιχειρήσεων αυτών. Το υποσχέθηκε ο κ. Αλεξιάδης στην ΕΣΕΕ.

Μέσω του ακατάσχετου λογαριασμού οι επιχειρήσεις και οι έμποροι  θα καλύπτουν τις υπόλοιπες πάγιες ή λειτουργικές ανάγκες τους όταν έρχονται αντιμέτωπες με κατασχέσεις ποσών για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έναντι του Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων ή των τραπεζών.

Την ψήφιση διάταξης για τον ακατάσχετο λογαριασμό πρότεινε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου με προσκεκλημένο τον κ. Αλεξιάδη.

Σημειωτεόν ότι τα ποσά που εισρέουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων από τη χρήση των POS δεν αποτελούν κέρδη (μεικτά ή καθαρά), καθώς είτε περιλαμβάνουν ΦΠΑ, είτε προορίζονται να καλύψουν άλλες, πάγιες ή λειτουργικές ανάγκες των επιχειρήσεων, είτε συμπεριλαμβάνουν το κόστος του προμηθευτή.

Σήμερα η κατάσχεση των συγκεκριμένων ποσών για οφειλές σε Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία ή για την εξόφληση δανείων ουσιαστικά συντελεί στην εκμηδένιση της ρευστότητας της επιχείρησης και στο κλείσιμό της.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης