Αδικαιολόγητη στασιμότητα στα δίκαια αιτήματα του κλάδου των Μεταφορών - Τι έχει συμβεί με την προσφυγή στο ΣτΕ

Κόλησε η προσφυγή του κλάδου των Μεταφορών στο ΣτΕ με την οποια ζητούσε να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος που απαγορεύει την διέλευση φορτηγών από το παλαιό οδικό δίκτυο, επιβάλλοντας μάλιστα βαρύτατα πρόστιμα και εμποδίζοντας πλήθος μεταφορικών κινήσεων.

Η απόφαση είναι απορριπτική για τον κλάδο φαίνεται όμως ότι το ΣτΕ δεν έχει μπει στην ουσία της συζήτησης αλλά πήρε την εν λόγω απόφαση για τυπικούς λόγους. Αυτό σημαίνει ότι το θέμα χρονικά "κόλησε" και αν επαναεισαχθεί στο ΣτΕ, θα χρειαστούν χρόνια για να βγει η οριστική απόφαση.

Με βάση τα παραπάνω, ο κλάδος των Μεταφορών περιμένει τις αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, που είχε ατύπως παραδεχθεί ότι ο νόμος είναι πρόχειρος (Κ. Καραμανλής) και πρέπει να παγώσει για έξι μήνες (Κεφαλογιάννης), ώστε να υπάρξει μελέτη η οποια θα καταλήξει στο τι πρέπει να γίνει.

Ωστόσο αυτή η υπόσχεση δεν τηρήθηκε με αποτέλεσμα τα πρόστιμα να συνεχίζονται βροχή. Υπενθυμίζουμε ότι ολόκληρες περιοχές είναι αποκλεισμένες (π.χ. Ασπρόπυργος), ενώ φορτηγά δεν μορούν να μετακινηθούν προς συνεργεία και... κατοικίες των οδηγών τους!

Το ΠΣΧΕΜ, μεγαλύτερος φορέας του κλάδου, έχει κάνει όλο τον κύκλο των επαφών έχει πάρει υποσχέσεις αλλά δεν έχει δει ακόμη τίποτε. Επιπλέον επισήμως κατέθεσε υπόμνημα προς τους Καραμανλή - Κεφαλογιάννη στο οποίο αναφέρει όλα τα προβλήματα του κλάδου των Μεταφορων όπως:

- Την απαξίωση της άδειας του οχήματος που στην ουσία εξαφάνισε τις περιουσίες των μεταφορέων.

- Την άυξηση των διοδίων κατά 500% μέσα στην περίοδο της κρίσης, όπου υπήρξε μείωση ου μεταφορικού έργου κα΄τα 50%.

- Τις υπερβιολικές αυξήσεις σε ΕΦΚΑ και πετρέλαιο (40%-45%).

- Τον αθέμιτο ανταγωνισμό από 9.000 μεταφορικές επιχειρησεις που έχουν έδρα εκτός Ελλάδος κυρίως την Βουλγαρία.

Ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ κ. Πέτρος Σκουλικίδης δηλώνει σχετικά: "Ο κλάδος αγνοείται εδώ και χρόνια παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις και επαφές του με τους αρμοδίους. Θα πιέσουμε ακόμη περισσότερο το Υπουργείο ώστε να υπάρξουν επιτέλους αποφάσεις.

Σε σχέση με το ΣτΕ περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση ώστε να δούμε τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε. Δυστυχώς φαινεται ότι μετά από τόσο καιρό η προσφυγή μας απορρίφθηκε χωρίς να συζητηθεί. Θα το δούμε".

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης