Αγιος Κοσμάς: Εστία μόλυνσης οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Αθλητικές εγκαταστάσεις Αγίου Κοσμά

Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει η κατάσταση στις πολύπαθες αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά σύμφωνα (και) με τον ΣΕΓΑΣ, λίγους μήνες πριν από το σημαντικότερο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας, τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Οι χώροι όπου αθλούνται αλλά και φιλοξενούνται οι αθλητές του στίβου, και όχι μόνο, είναι πλέον εστίες μόλυνσης που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των αθλητών.

Σύμφωνα με τον έλεγχο που διενέργησε ο γιατρός του ΣΕΓΑΣ κ. Διονύσης Χίσσας, δεν τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής στους χώρους προπόνησης στα αποδυτήρια και το ιατρείο.

Η δημιουργία λοιμώξεων είναι πιθανή με αποτέλεσμα να είναι σε κίνδυνο η υγεία των αθλητών, αλλά και των εργαζομένων στους χώρους. Σύμφωνα με την έκθεση του κ. Χίσσα, η οποία στάλθηκε και στην ΓΓΑ, στο κλειστό προπονητήριο διαπιστώνεται παντελής έλλειψη καθαριότητας ενώ είναι πιθανή η ανάπτυξη τρωκτικών. Εξίσου επικίνδυνη είναι κατάσταση στα αποδυτήρια και τις τουαλέτες, όπου κυριαρχούν κακοσμία και βρομιά.

Ανεπαρκής είναι η καθαριότητα το τελευταίο διάστημα τόσο στο ιατρείο όσο και στο φυσιοθεραπευτήριο. Τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκονται ήδη στα χέρια της διοίκησης του Αγίου Κοσμά, η οποία καλείται άμεσα να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης