Αγία Ζώνη ΙΙ : Εξετάζουν σενάριο για βύθιση από βόμβα

Tο σοβαρό ενδεχόμενο η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» που προκάλεσε πριν από έναν χρόνο τεράστια ρύπανση στον Σαρωνικό να οφείλεται σε έκρηξη βόμβας ή άλλου μηχανισμού φέρεται ότι εξετάζεται διεξοδικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ»,  σε πόρισμα 300 σελίδων του Εργαστηρίου Ναυπηγικής και Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου που συντάχθηκε – ύστερα από εισαγγελική παραγγελία – μετά από εννιά επιθεωρήσεις του «Αγία Ζώνη ΙΙ» ερευνάται αναλυτικά αν το ρήγμα μήκους περίπου 2-3 μέτρων στα ύφαλα του πλοίου σχετίζεται με πιθανή έκρηξη, αγνώστου μηχανισμού.

Τα στοιχεία αυτά φέρεται ότι ανακύπτουν από την ανάλυση της στρέβλωσης και της παραμόρφωσης των μεταλλικών ελασμάτων στον χώρο του ρήγματος και από άλλα ευρήματα.

Ομως, από την άλλη πλευρά, δεν φαίνεται να έχουν εντοπισθεί ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού, πυρίτιδας κ.λπ. Κάτι που ίσως αποδίδεται στην πολύμηνη βύθιση του πλοίου.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί πάντως το σενάριο για έκρηξη βόμβας, δημιουργούνται νέα δεδομένα και πλήθος ερωτημάτων για το ναυάγιο που είχε προκαλέσει μεγάλη οικολογική καταστροφή τον Σεπτέμβριο του 2017.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης