Αίσιο τέλος στην ομηρία, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση ομηρίας σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Κορυδαλλού από τον κρατούμενο Παναγιώτη Βλαστό, μαζί με άλλους συγκρατούμενούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την αστυνομία και τη διεύθυνση των φυλακών, οι κρατούμενοι, αφού άφησαν ελεύθερους τους 3 σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατούσαν ως ομήρους, παρέδωσαν ένα όπλο και τρία μαχαίρια που είχαν στην κατοχή τους, επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και επέστρεψαν στα κελιά.

Πηγές αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι στο υπόμνημά τους, ζητούν καλύτερες συνθήκες κράτησης στις φυλακές και ευνοϊκότερους όρους αποφυλάκισης για κάποιους κρατούμενους.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ.Πεταλωτής μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, δήλωσε ότι η ομηρία έληξε, όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι και ότι ο συνηγόρος των κρατουμένων μπήκε στο σωφρονιστικό κατάστημα μετά από αίτημά τους.

Σημειώνεται ότι περιμετρικά του σωφρονιστικού καταστήματος είχαν αναπτυχθεί από το απόγευμα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ υπήρχε και έτοιμη ομάδα των ΕΚΑΜ, καθώς πληροφορίες ανέφεραν, ότι οι κρατούμενοι είχαν στόχο να αποδράσουν.

Στο χώρο του επισκεπτηρίου επίσης, υπήρχαν εγκλωβισμένοι επισκέπτες, εξαιτίας του γεγονότος ότι ενεργοποιήθηκαν τα αυτόματα συστήματα ασφαλείας των φυλακών και δεν μπορούσαν να βγουν έξω.

Πηγή: 
kathimerini.gr

Δείτε επίσης