Αίσιο τέλος για πέντε αποκλεισμένους στα παγωμένα Βαρδούσια

Τέσσερα άτομα που είχαν παγιδευτεί στα παγωμένα Βαρδούσια, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία τα ξημερώματα.  

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Κυριακής, όταν πέντε φίλοι, που κινούνταν με τα αυτοκίνητά τους από την Αρτοτίνα προς τον Αθανάσιο Διάκο της Φωκιδας, διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την πορεία τους, λόγω παγετού. Το ένα αυτοκίνητο μάλιστα ντελαπάρισε και ακινητοποιήθηκε.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική. Στις 8 το βράδυ ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επιχείρησης καθώς οι πυροσβέστες έφτασαν κοντά στα ακινητοποιημένα οχήματα και απομάκρυναν ένα άτομο που είχε καταληφθεί από κρίση πανικού.

Όταν αργότερα έφτασε στην περιοχή ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει κάτω από τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί και εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να μείνει σε απόσταση 2,5 χλμ..

Με σχοινιά και με ανθρώπινη αλυσίδα οι πυροσβέστες άρχισαν σιγά σιγά να μεταφέρουν τα τέσσερα άτομα για να φτάσουν μέχρι τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα. Τελικά, λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης