Έχουν φυλακιστεί 7.000 φτωχοί άνθρωποι!

Φυλακές Κορυδαλλού

Σόκαρε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου, όταν αποκάλυψε ότι από τους 13.000 φυλακισμένους οι 7.000 είναι φτωχοί άνθρωποι (που δεν μπορούσαν να εξαγοράσουν τις ποινές τους). Ο κ. Παπαϊωάννου πέρασε με... τσαμπουκά το νομοσχέδιο αγνοώντας ΝΔ και ΛΑΟΣ που αποχώρησαν διαφωνώντας. Το νομοσχέδιο θα αποφυλακίσει πολλούς ανθρώπους που έχουν εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής τους για ήπια αδικήματα.

Η ρύθμιση της πρόωρης αποφυλάκισης, θα αφορά πλέον κατάδικους με ποινές φυλάκισης έως 3 χρόνια υπό την προϋπόθεση έκτισης του 1/10 της ποινής τους, καθώς και κατάδικους με ποινές φυλάκισης ή και κάθειρξης έως 5 έτη, εφόσον έχουν εκτίσει το 1/5 της ποινής τους.

Σε συνεχή σχολιασμό της στάσης της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ο κος Παπαϊωάννου δήλωσε πως ήθελε να φέρει το νομοσχέδιο πριν τις γιορτές, αλλά αντέδρασαν τα υπόλοιπα κόμματα. Κατόπιν προτροπής του Πρωθυπουργού, επεδίωξε συνάντηση με τους κ.κ. Τζαβάρα και Πλεύρη, οι οποίοι δεν έθεσαν ζήτημα αφαίρεσης του επίμαχου άρθρου, αλλά ζήτησαν εξαιρέσεις για συγκεκριμένα αδικήματα, τις οποίες έκανε ο ίδιος δεκτές. «Με διαβεβαίωναν πως εκείνος που είχε ένσταση ήταν ο κος Δένδιας και είπα πως ‘άλλα μου είπε χθες ο κος Τζαβάρας’. Φαίνεται πως ο κος Σαμαράς έχει προνομιακό συνομιλητή τον κο Δένδια. Παρουσία του κου Αβραμόπουλου και Βορίδη, στο υπουργικό συμβούλιο μου είπαν ‘δεν έχεις άλλη επιλογή’…»

Ο κος Παπαϊωάννου, τέλος, στηλίτευσε την στάση όλων των προηγούμενων υπουργών Δικαιοσύνης που διαμαρτυρήθηκαν για τις ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανόμενου έτσι και του Χάρη Καστανίδη. «Εγώ θα επανέλθω - και θα επανέλθω και στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά με πρόσθετα μέτρα. Τον απασχολούν και τον Πρωθυπουργό εκείνοι οι 7000 φτωχοί σε σύνολο 12700 φυλακισμένων…».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης