Έχουμε αργό internet αντίστοιχο του Μπαγκλαντες και του Κιργιστάν

Λιγότερη είναι η μέση ταχύτητα με την οποία αποκτούν πρόσβαση στο Διαδίκτυο οι Ελληνες πολίτες. Παράλληλα, η μέση ταχύτητα πρόσβασης που επιτυγχάνεται στα δίκτυα σταθερών επικοινωνιών της χώρας μας παραμένει τόσο χαμηλή που οι επιδόσεις της συγκρίνονται με εκείνες του Μπανγκλαντές και του Κιργιζιστάν.

Η νέα αξιολόγηση ταχυτήτων Διαδικτύου για τον περασμένο μήνα (Ιούλιος 2018) από την Ookla δείχνει ότι η μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω κινητού κατατάσσει τη χώρα μας στην 28η θέση μεταξύ 124 χωρών. Από την άλλη πλευρά, στις συνδέσεις σταθερού δικτύου η χώρα κατατάσσεται με βάση την ταχύτητα στην 82η θέση μεταξύ 133 χωρών. Στην κινητή οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές, δεδομένου ότι φέρνουν την Ελλάδα πάνω από τον παγκόσμιο μέσον όρο.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 82η θέση, μετά το Μπανγκλαντές (81η θέση) και πριν από το Κιργιζιστάν (83η θέση). Ακόμη και στη γείτονα ΠΓΔΜ η μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο είναι υψηλότερη (67η θέση).

Η Πορτογαλία που έχει επενδύσει συστηματικά στα δίκτυα οπτικών ινών κατατάσσεται στην 22η θέση του πλανήτη, με μέση ταχύτητα άντλησης δεδομένων στα 66,16 Mbps. Δηλαδή οι Πορτογάλοι σερφάρουν στο Διαδίκτυο με ταχύτητα περίπου 3,7 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που σερφάρουν οι Ελληνες. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης