Έφτασαν τους 61 οι νεκροί από το ναυάγιο στο Αιγαίο

61 μετανάστες πνίγηκαν μόλις 50 μέτρα από την ακτή, ανοιχτά της Σμύρνης, κοντά στα παράλια της Τουρκίας, όταν το πλοιάριο που τους μετέφερε μαζί με άλλους 45 που διασώθηκαν και 2 δουλεμπόρους χτύπησε σε ύφαλο και βυθίστηκε.

Μεταξύ των νεκρών οι οποίοι παγιδεύτηκαν στα αμπάρια του 15 μέτρων σκάφους μόλις 50 μέτρα από την ακτή, ήταν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, και 31 παιδιά και 3 βρέφη. Προορισμός του πλοιαρίου ήταν ή το νησί της Χίου ή το νησί της Σάμου, ενώ, όπως έγινε γνωστό, οι δουλέμποροι είχαν υποσχεθεί στους μετανάστες να τους μεταφέρουν στη Βρετανία.

Σύμφωνα με το BBC, πριν από την αποχώρησή τους διέμεναν σε ξενοδοχεία στην πόλη της Σμύρνης. Το ναυάγιο σημειώθηκε ανοιχτά του χωριού Αχμετμπεϊλί το βράδυ της Τετάρτης, όμως το περιστατικό έγινε γνωστό νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Δύτες και σωστικά συνεργεία χτένιζαν χθες όλη μέρα την περιοχή για τον εντοπισμό κι άλλων επιζώντων ή νεκρών.

Οι επιβαίνοντες του πλοιαρίου, όπως ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ήταν είτε από τη Συρία και το Ιράκ (κουρδικής καταγωγής) είτε Παλαιστίνιοι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης