Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς στις νοτιότερες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 και τη νύχτα πιθανόν 8 μποφόρ.

Στην Αττική βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα πιθανόν να σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Για την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χώρα και ειδικά τις πρωϊνές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά και νότια.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τα νύχτα στα βόρεια ορεινά, οι άνεμοι θα πνέουν: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης