Έρχεται μικρός χειμώνας μέσα στο... κατακαλόκαιρο

Ελληνικό καλοκαίρι με νέα... χειμωνιπάτικη μεταβολή του προβλέπεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από... χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Από την Κυριακή θα επηρεαστούν η Μακεδονία, η Ηπειρος, η Δυτική Στερεά, κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Τη Δευτέρα, από τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν τις πρωινές ώρες η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Η βροχή θα πέσει στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), στην Εύβοια, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και τη Θράκη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης