Έργα Ελλήνων εικαστικών σε σουπλά 3.500 εστιατορίων στις ΗΠΑ

Πρωτοβουλία για την προώθηση της χώρας

Την αξιοποίηση της ομογένειας μέσω ελληνικών εστιατορίων μελών του οργανισμού Pan Gregorian και των επτά εκατ. πελατών τους, έχει στόχο η νέα πρωτοβουλία για την προώθηση της τουριστικής εικόνας της χώρας στο κοινό των ΗΠΑ.

Είκοσι Έλληνες εικαστικοί προσφέρουν αφιλοκερδώς δύο έργα τους, τα οποία θα τυπωθούν σε σουπλά και θα τοποθετηθούν σε 3.500 εστιατόρια στις ΗΠΑ. Η αρχή θα γίνει τον επόμενο μήνα, από τα εστιατόρια που εδρεύουν στις περιοχές Νιού Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ, Βόρεια και Νότια Καρολίνα και Μέριλαντ.

Στόχος είναι η «μέγιστη προβολή της χώρας στο εξωτερικό με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία της «Συμμαχίας για την Ελλάδα» που ξεκίνησε από μια ιδέα του ίδιου και στηρίζεται στην αφιλοκερδή προσφορά 40 έργων που φιλοτέχνησαν 20 Έλληνες εικαστικοί δημιουργοί.

Ο Ελληνοαμερικανικός Οργανισμός Εστιατόρων Pan Gregorian inc., έχει αναλάβει να τυπώσει ιδία δαπάνη τα επτά εκατ. αντίτυπα των έργων των Ελλήνων ζωγράφων.

Χορηγοί της νέας πρωτοβουλίας είναι ο ΟΠΑΠ και η Marathon Bank (θυγατρική της τράπεζας Πειραιώς).

Οι 20 καλλιτέχνες που παραχώρησαν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους είναι οι: Δάφνη Αγγελίδου, Μαρία Αναστασίου, Χρύσα Βέργη, Εριέττα Βορδώνη, Μαρία Γιαννακάκη, Τάνια Δημητρακοπούλου, Σοφία Καλογεροπούλου, Ρένα Κανά, Καλλιρόη Μαρούδα, Μαρία Φιλοπούλου, Δ. Ανδρεαδάκης, Σ. Γεωργιάδης, Κ. Γεωργίου, Δ. Κουκος, Σ. Κουρσάρης, Π. Μπελντέκος, Χ. Παλλαντζάς, Α. Ραζής, Π. Σάμιος και Δ. Σαρασίτης.

 

 

Πηγή: 
tanea.gr

Δείτε επίσης