Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν από τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, με περιοχές στα ορεινά του νομού, όπως ο Χορτιάτης και το Φίλυρο να έχουν ντυθεί στα λευκά.

Ελαφριά χιονόπτωση παρατηρείται στο Ωραιόκαστρο, τον Λαγκαδά αλλά και στην ανατολική Θεσσαλονίκη καθώς και στον δρόμο Θεσσαλονίκης- Σερρών, ειδικά στο ύψος του Λαχανά.

Στα λευκά όμως ντύθηκαν και περιοχές στην ορεινή Χαλκιδική, όπως η Αρναία, πάντως δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι πρώτες νιφάδες του 2019 έπεσαν χθες το βράδυ επίσης και στα ορεινά της Ξάνθης, της Ροδόπης, του Έβρου και της Φλώρινας, αλλά και στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, στο ύψος του Πολύμυλου.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σήμερα το πρωί οι οδηγοί που κινούνται από το 70ο έως το 85ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, όπως και στον επαρχιακό δρόμο Νεοχωρίου – Βαρβάρας (από την Ολυμπιάδα έως τη Βαρβάρα).

Mονοψήφιες τιμές δείχνει το θερμόμετρο στις πόλεις της Μακεδονίας. Στις 8 το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε μηδέν βαθμούς στην Κοζάνη, τέσσερις βαθμούς στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη και πέντε στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας της ΕΜΥ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης