Έκρηξη χειροβομβίδας στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι

Συναγερμός σήμανε στις αρχές λίγο πριν από τις 4.00 τα ξημερώματα, μετά από έκρηξη χειροβομβίδας που πεταξαν άγνωστοι στον προαύλιο χώρου του ρωσικού προξενείου στο Χαλάνδρι.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο φυλάκιο του σκοπού, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τραυματισμός. Σημειώνεται ότι ο χώρος φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ η Αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του προξενείου.

Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια, καμένη μοτοσικλέτα και η Αστυνομία εξετάζει αν σχετίζεται με το περιστατικό στο ρωσικό προξενείο και αν επρόκειτο για το μέσο διαφυγής των δραστών.

Αρχικά οι πληροφορίες για το αν η χειροβομβίδα εξερράγη είναι συγκεχυμένες, ωστόσο λίγο νωρίτερα επιβεβαιώθηκε η έκρηξη από την Αστυνομία. Η στιγμή της έκρηξης έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.

Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η υπόθεση θυμίζει την επίθεση με χειροβομβίδα που είχε σημειωθεί στη γαλλική πρεσβεία στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7, τον Νοέμβριου του 2016, κατά την οποία είχε τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

Reuters: «Συνηθισμένα τέτοια περιστατικά στην Ελλάδα»

Στο περιστατικό αναφέρεται με δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Το Reuters σημειώνει ότι παρόμοια επίθεση είχε πραγματοποιηθεί στη γαλλική πρεσβεία το 2016, οπότε ένας φρουρός είχε τραυματιστεί.

Αναφέρει ακόμη ότι τέτοιου είδους επιθέσεις σε επιχειρήσεις, αστυνομικά τμήματα, πολιτικούς και πρεσβείες είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα, «με τη μακρά ιστορία πολιτικής βίας».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης