Άλλο η διακίνηση ιδεών και άλλο η ωμή εγκληματικότητα (Έρχεται η κατάργηση του ασύλου - ποιο το σκεπτικό)

O εισαγγελέας και η αστυνομία μπορούν να παρεμβαίνουν όταν διαπιστώνεται ότι μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο τελούνται παράνομες πράξεις, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Αυτός είναι ο πυρήνας της νέας διάταξης για την προστασία των πανεπιστημιακών κτιρίων και την κατάργηση του ασύλου. Οι Αρχές θα μπορούν να επεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που διαπράττεται εντός των Ιδρυμάτων.

Η ρύθμιση για το άσυλο θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Για τα πανεπιστήμια, πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να εφαρμόσει στην πράξη τις αρχές της αυτοδιοίκησης, για τις οποίες τα ΑΕΙ κατά το παρελθόν ουκ ολίγες φορές έχουν διαμαρτυρηθεί ότι καταπατούνται στην πράξη από τις ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας. 

Η ηγεσία του υπουργείου θα ζητήσει από τις συγκλήτους των ΑΕΙ που συναίνεσαν στην ίδρυση νέων τμημάτων, να καλύψουν τις ανάγκες τους σε διδακτικό προσωπικό με ανακατανομή των πιστώσεων για συμβασιούχους υπέρ των νέων τμημάτων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης