Άλλοι 33 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στη Συρία - Πανικόβλητος ο Ερντογάν - Πρόσφυγες στα σύνορα με την Ελλάδα

Ο Ερντογάν μετρά δεκάδες νεκρούς και στη Λιβύη (πρόσφατα 16) και στη Συρία (άλλοι 33 - συν 32 τραυματίες από ρωσικά πυρά). Έκοψε τα sosial media στη χώρα του, ζητά τη βοήθεια του ΝΑΤΟ και αφήνει χιλιάδες πρόσφυγες να φτάνουν στα παράλια απέναντι στην Ελλάδα. Η αποτυχία Ερντογάν είναι εκκωφαντική και δείχνει ότι η αμετροέπεια του, πληρώνεται με αίμα.

Κινητοποίηση υπάρχει και από τη ρωσική πλευρά, καθώς σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Interfax, o ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας γνωστοποίησε ότι στέλνει δύο πολεμικά πλοία ικανά να εκτοξεύουν πυραύλους Κρουζ τύπου Kalibr προς τις ακτές της Συρίας.

Τούρκος αξιωματούχος εξέφρασε χθες βράδυ στο πρακτορείο Reuters την πρόθεση της Αγκυρας να μην σταματήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θα επιδιώξουν να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή θαλάσσης. Κατά τον ίδιο, δόθηκε εντολή σε αστυνομικούς, ακτοφυλακή και συνοριοφύλακες «να αποσυρθούν» από τις περιπολίες για την φύλαξη των προσφύγων.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν (AKP), Ομερ Τσελίκ, δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη στην τρέχουσα πολιτική της στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά δεν είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει την εντεινόμενη ροή των προσφύγων από τη Συρία.

Από την πλευρά του, του ΝΑΤΟ, διεμήνυσε ότι προς το παρόν δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επίκλησης του Άρθρου 5, περί συλλογικής άμυνας σε περίπτωση επίθεσης εναντίον κράτους-μέλους του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης