Δυο χρόνια για ένα βραχιολάκι

Δυο χρόνια για το βραχιολάκι του... Ξηρού
Η απόδραση Ξηρού δεν θα γινόταν ποτέ δυνατή αν ο Ξηρός φορούσε το λεγόμενο "βραχιολάκι". Την συσκευή δηλαδή που δείχνει συνεχώς που βρίσκεται ο κρατούμενος.
Το "βραχιολάκι" θα μπορούσε να αποσυμφορήσει τις φυλακές αφού :
α) Δεν θα υπήρχαν προφυλακίσεις αλλα κατ οίκον περιορισμός.
β) Χιλιάδες άνθρωποι που τους επιβάλλουν μικρές ποινές και δεν μπορούν να τις εξαγοράσουν, αντί να φυλακίζονται για λίγους μήνες, θα εκτίουν την ποινή τους στο σπίτι.
γ) Με ασφάλεια θα δίνονται οι άδειες σε όσους κρατούμενους τις δικαιούνται.
Τα τελευταία τρία χρόνια ο αριθμός των τακτικών αδειών που χορηγήθηκαν σε κρατούμενους ήταν 12.004. Πόσοι δεν επέστρεψαν; Μόνον 324, αρκετοί δε από αυτούς συνελήφθησαν λίγο αργότερα.   Δηλαδή ένα πολύ μικρό ποσοστό περίπου 3%. 

Στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η εξέταση της δυνατότητας παρακολούθησης των κρατουμένων, μέσω συσκευών γεωεντοπισμού, κατά το χρονικό διάστημα που απουσιάζουν από το Κατάστημα Κράτησης ευρισκόμενοι σε τακτική άδεια.
Όμως δείτε τι σημαίνει Ελλάδα του 2014 : Ενώ ο νόμος ψηφίστηκε τον π. Οκτώβριο, μέχρι σήμερα δεν έχει βγει το προεδρικό διάταγμα, ενώ η διαδικασια που θα ακολουθηθεί χρειάζεται άλλους... 18 μήνες!
Είμαστε μια χώρα που θέλει δυο χρόνια για να αποκτήσει βραχιολάκια που λύνουν τα μεγάλα προβλήματα στις φυλακές της. Τι να πει κανείς.