Δεν υπάρχουν κανόνες

Δεν υπάρχουν κανόνες

Ο παλιός κόσμος έχει καταρρεύσει. Οι δυο βασικοί πυλώνες του πάνω από 2.000 χρόνια ήσαν οι θρησκείες και το δημοκρατικό πολίτευμα. Αυτοί οι πυλώνες επέβαλαν αρχές, κανόνες συνύπαρξης, ηθική ενώ μοίρασαν και ρόλους (ο πατέρας, η μητέρα, οι θεσμοί κ.ο.κ που ήσαν τα θεμέλια για να προχωρά η κοινωνία.). Οι άνθρωποι είχαν δυο σταθερές για να συνεννούνται στην κοινή πορεία.

Πίσω απ όλα τα σημερινά δεινά που βιώνει ο μπλανήτης,  είναι η κατάρρευση του παλιού κόσμου που αποδομεί συθέμελα τον σημερινό κόσμο που δεν έχει πια κανόνες,ούτε μπορεί ούτε και έρει προς τα που να βαδίσει. 

Σε έναν από τους δυο πυλώνες, στην θρησκεία, κάποιος ωστόσο μιλά!  Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατήγγειλε τη δικτατορία της "ανελέητης" αγοράς η οποία δημιουργεί μια "κουλτούρα της απόρριψης", ρίχνοντας πληθυσμούς ολόκληρους στο περιθώριο.
 
Τι λέει; "Η οικονομία δεν μπορεί να καταφεύγει σε φάρμακα που αποτελούν ένα νέο δηλητήριο, όπως όταν δήθεν αυξάνουμε την αποδοτικότητα μειώνοντας την αγορά εργασίας"...
Φυσικά το ότι μιλά ο Πάπας με εοπιθετικότητα και ειλικρίνεια δεν σημαίνει τίποτε απολύτως. Ο κόσμος είναι πάντα ακυβέρνητος, μπερδεμένος, χωρίς προσανατολισμό. Δεν υπάρχουν κανόνες.
       
        molonoti.gr