Γιατί το ανυπόληπτο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει καλή εθνική ομάδα;

Γιατί το ανυπόληπτο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει καλή εθνική ομάδα;

Εντάξει. Δεν περίμενα ποτέ για έναν άνθρωπο που κατάσχει λογαριασμούς, μειώνει συντάξεις, βουλιάζει αύτανδρη την χώρα , διαλύει τους κοινοβουλευτικόυς κανόνες, επηρεάζει τους θεσμούς, να γράψω κάτι θετικό. Μου το επιφύλαξε η μοίρα: Να τον αποθεώνω μόνο και μόνο γιατί ευστόχησε σε πέναλτι στο... 92΄ δίνοντας την πρόκριση στην εθνική ποδοσαφαίρου. Σαμαράς.

Τώρα πέρα από την πλάκα σας αποκαλύπτω ένα μυστικό. Στην δημοσιογραφία η μαγική λέξη είναι η λέξη "γιατί". Μόνο όταν ο δημοσιογράφος ΕΞΗΓΕΙ το γιατί κάθε φορά, έχει κάνει καλά την δουλειά του.

Πάμε λοιπόν στην  εθνική ποδοσφαίρου. Γιατί έχουμε μια τόσο καλή εθνική ομάδα, διαχρονικών επιτυχιών, την ώρα που έχουμε ένα τρισάθλιο εγχώριο ποδόσφαιρο;

Η απάντηση είναι διπλή. Ιδού :

1. Η ΕΠΟ έχει καταφέρει από το 2000 και μετά να δημιουργήσει ένα ποιοτικό περιβάλλον στην εθνική ομάδα. Ικανοί προπονητές, εξαιρετικές συνθήκες δουλειάς, ΜΕΓΑΛΗ προστασία της ομάδας, καλές αμοιβές, μεγάλοι χορηγοί. Η εθνική ομάδα λειτουργεί όπως ένα σύγχρονο και μεγάλο κλαμπ της Ευρώπης,

2. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων διεθνών παικτών εργάζεται στην Ευρώπη. Σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Αγγλία κ.α. οι Έλληνες παίκτες γυμνάζονται ιδανικά, πληρώνονται στην ώρα τους (έχουν ησυχάσει...), δίνουν αγώνες με μεγάλες ομάδες όλη τη σεζόν. Όπως καταλαβαίνει κανείς, η εθνική ομάδα στηρίζεται σε... ευρωπαίους παίκτες, όχι σε γηγενείς!

Υπάρχουν και άλλες αιτίες βέβαια όπως ο προπονητής, το σύστημα Ρεχάγκελ που το παίζουμε ακόμη κ.α. Ωστόσο η κύρια απάντηση είναι ότι η εθνική ποδοσφαίρου δεν είναι ακριβώς ελλήνική ομάδα. Είναι ευρωπαϊκή.