Αυξάνεται η κοινωνική βια

Αυξάνεται η κοινωνική βια

Η χώρα δεν κυβερνάται. Η ελληνική κοινωνία είναι ακέφαλη. Αυτό συμβαίνει πάντοτε όταν σε μια χώρα δεν υπάρχει μια ηγεσία που να εμπνέει. Καταρρέουν οι λειτουργίες της. Είναι πλέον ολοφάνερο ότι στην Ελλάδα πέρα από την κατάρρευση του πολιτεύματος και των θεσμών, έχει έρθει και μια κατάρρευση δομική, που φαίνεται καθημερινά μέσα από πράξεις που ενώ άλλοτε θα συγκλόνιζαν, σήμερα περνάνε τα "ψιλά" της ειδησεογραφίας.
Δείτε τι έχει συμβεί στην Αθήνα μέσα στις τελευταίες 48 ώρες : Έβαλαν μικρές βόμβες στο σπίτι ενός πρώην πρωθυπουργού (Σημίτης). Μια ομάδα 30 ανθρώπων επετέθη (!) με φοβερή σφοδρότητα στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων (πάνω από 20 μολότοφ). Άγνωστοι επετέθησαν και τα έσπασαν σε μια εισπρακτική εταιρεία συγγνών βουλευτή (Σιούφας).
Και τα τρία περιστατικά έχουν σχέση με την κοινωνική αδικία όπως την αντιλαμβάνονται άνθρωποι που φτωχοποιούνται και γεμάτοι πλέον με θυμό αντιδρούν με βια.
Η βια έχει εγκατασταθεί για τα καλά την ελληνική κοινωνία. Η έκτασή της δεν έχει προηγούμενο. Ξεκινά με ήπιες μορφές στις αυλές των σχολείων και καταλήγει σε ομαδικές επιδρομές κατά αστυνομικών τμημάτων. Η βια θα γίνει χειρότερη. Και δεν θα αφορά μόνο αυτούς της εκουσίας αλλά ακόμα και ανήμπορους ανθρώπους που θα ληστεύονται, φτωχούς που θα αδικούνται, παιδιά που δεν θα ονειρεύονται, ανθρώπους που θα αυτοκτονούν...
Ζούμε σε μια χώρα που δεν υπάρχει τίποτα στο οποίο να ελπίζεις. Και αυτό φέρνει τα άγρια ένστικτα του ζώου που λέγεται "άνθρωπος" την επιφάνεια. 
        molonoti.gr