Όταν ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται από τα.. έτοιμα

Πάλι τα ίδια. Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά προσπάθησε να οικειοποιηθεί την δουλειά των άλλων και να την εμφανίσει ως δική του. Μιλώντας στην ΔΕΘ είπε ότι η νέα κυβέρνηση "τρώει από τα έτοιμα", εννοώντας ότι ο κ. Μητσοτάκης βρήκε "λίπος" από την δική του κυβέρνηση και μπορεί να παίρνει θετικά μέτρα.

Ψέμα. Η κυβέρνηση Τσίπρα μη έχοντας ποτέ κανένα σχέδιο για οτιδήποτε, το μόνο που έκανε ήτσν να εφαρμόσει το τρίτο δικό της μνημόνιο και όλα τα υπόλοιπα των άλλων δυο μνημονίων που εσκεμμένα δεν εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η χώρα βγήκε μερικώς από την κρίση επειδή επιτέλους εφάρμοσε τα μνημόνια, όχι γιατί υπήρχε κάποιο δικό της σχέδιο. Συνεπώς εδώ ο κ. Τσίπρας παίρνει τα έτοιμα των δανειστών και τα παρουσιάζει για δικά του. Αυτοί μας έβγαλαν από την κρίση όχι η κυβέρνηση του.

Ο ισχυρισμός του επίσης ότι "αυτά θα τα κάναμε και εμείς αν κερδίζαμε τις εκλογές" είναι ένα δεύτερο τερατώδες ψέμα. Αν πράγματι το πίστευαν αυτό, δεν θα προχωρούσαν σε πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου αλλά θα εξαντλούσαν την τετραετία. 

Σήμερα που μιλάμε θα ήσαν ακόμη κυβέρνηση (οι εκλογές θα γινόντουσαν τέλη Οκτωβρίου), οπότε θα ειχαν πάρει τα θετικά μέτρα και με αέρα στα πανιά τους θα διεκδικούσαν - υποτίθεται - ακόμη και την εκλογική νίκη. Επειδή ποτέ δεν σκέφτηκαν τίποτε από όλα αυτά, παρασύρθηκαν σε εκλογές και ηττήθηκαν για τρίτη φορά.

Εδώ ο Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει από τα έτοιμα του Μητσοτάκη. Την πολιτική του, την εμφανίζει για δική του.

Επί τεσσερισήμισι χρόνια, αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έπαιρνε τους αριθμούς που άλλες αιτίες τους μεγάλωνε - παράδειγμα η αύξηση στον τουρισμό - και τους έκανε δικούς του. Χωρίς ο ίδιος να έχει την ελάχιστη συμμετοχή στο αποτέλεσμα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να το εμφανίζει για δικό του.

                       ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης