Χαρτοπόλεμος ανοησίας κατά του Βαρουφάκη

Είναι μια από τις μεγάλες αλήθειες της ζωής πως για τα δεινά που ο καθένας μας ζει, έχει ο ίδιος συμβάλλει κατά ένα τουλάχιστον μέρος στο παρελθόν με πράξεις και παραλείψεις του. Δεν έχω καμία αμφιβολία λοιπόν ότι ο κ. Βαρουφάκης εισπράττει πλέον την χλεύη πολλών γιατί ο ίδιος "φρόντισε" γι αυτό: Ψεύδη, θεωρίες, ακρότητες, σπατάλη στα ΜΜΕ κ.ο.κ.

Όμως το να αμαυρώνει ο κ. Βαρουφάκης τον εαυτό του δεν σημαίνει ότι αυτοί που είναι απέναντί του μπορούν να τον πετροβολούν με το παραμικρό. Αυτός ο μαζικός λιθοβολισμός για το περίφημο plan B που αποκαλύφθηκε (πάλι από τον ίδιο!) δεν δικαιολογεί το μπαράζ μηνύσεων, δηλώσεων και περιφρονητικών σχολίων που ακολούθησαν.

Θεωρώ ότι ο κ. Βαρουφάκης στην υπόθεση αυτή δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Όπως προκύπτει, ετοίμασε με υπευθυνότητα ένα σχέδιο που θα αντιμετώπιζε το κλείσιμο των τραπεζών αν η κυβέρνηση δεν τα έβρισκε με τους εταίρους. Μάλιστα το σχέδιο ήταν τελικά εξαιρετικό: Ένα παράλληλο σύστημα με ηλεκτρονικό χρήμα ώστε όλοι να πληρώνουν όλους έως ότου το εικονικό αυτό νόμισμα αντικατασταθεί από τη χάρτινη δραχμή.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το λάθος. Ο κ. Τσίπρας πήρε στα χέρια του μαι μελέτη που του περιέγραφε πως θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα πιθανό χάος από κλείσιμο τραπεζών, το έβαλε στην άκρη θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνάδει με τις πολιτικές του προθέσεις και το θέμα έληξε.

Σημειώστε δε ότι πρόκειται μόνο ΓΙΑ ΣΚΕΨΕΙΣ όχι για πράξεις, δεν έχει προβεί κανείς σε καμία ενέργεια δηλαδή από ότι περιγράφεται στο Plan B. Συνεπώς τι κάνουν οι διώκτες Βαρουφάκη; Έχουν ποινικοποιήσει και την σκέψη;

Ξέρετε τι βλέπω λοιπόν; Ότι ο κ. Βαρουφάκης που παντού τα έκανε θάλασσα και απέτυχε οικτρά, τη μόνη φορά που δούλεψε για την κυβέρνηση σοβαρά και έφτασε σε αποτέλεσμα άκουσε τα χειρότερα!  Βγάζεις άκρη στην Ελλάδα με αυτό που ονομάζουν "δημόσιο βίο";

             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης