Υπόθεση Novartis: Θα τιμωρηθούν οι συκοφάντες;

Η εικόνα του κ. Παναγιώτη Πικραμμένου - που ορκίστηκε για ένα μόλις μήνα προσωρινός πρωθυπουργός της χώρας - να δακρύζει στο βήμα της Βουλής μη αντέχοντας την κατηγορία του χρηματισμού στο υποτιθέμενο σκάνδαλο Novartis περιγράφει ηχηρά δυο σκληρές αλήθειες:

- Η ΠΡΩΤΗ: Πόσο αδίστακτοι είναι οι εμπνευστές αυτής της θλιβερής παρασκηνιακής συνωμοσίας. Χωρίς ντροπή, εντελώς ανήθικοι και με κυνισμό, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να διαλύουν προσωπικότητες μπροστά στο πρόσκαιρο κομματικό τους συμφέρον. Στη συνέχεια, - δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία - επιστρέφουν το βράδυ σπίτι τους και κοιμούνται μια χαρά. 

- Η ΔΕΥΤΕΡΗ: Πάλι αδίστακτα, αφού χαρακτηρισαν το σκάνδαλο Novartis, "το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους", στην πραγματικότητα το εγκατέλειψαν. Καμία έρευνα δεν προχωρά για τους 5.000 γιατρούς που βρέθηκαν με "δωράκια" στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ούτε ελέγχεται η Novartis ώστε να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο χρήματα από την ζημία που προκάλεσε.

Μιλάμε για πολιτική ανεντιμότητα στα όρια του αγριανθρωπισμού, αν σκεφτεί κανεις ότι κατηγορήθηκαν δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο κεντρικός τραπεζίτης, ο επίτροπος στην Κομισιόν, υπουργοί κ.α.

Η αποκάλυψη του Bloomberg ότι κατόπιν εσωτερικού ελέγχου της Novartis δεν βρέθηκαν περιπτώσεις χρηματισμού ελλήνων πολιτικών ή συγγενών τους, αποτέλεσε  την ταφόπλακα για τους χειρισμούς των ανεκδιήγητων εμπνευστών. Τι θα πουν τώρα; Πώς θα εξηγήσουν ότι διέσυραν επί χρόνια επώνυμους χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο; Που είναι οι φάκελοι του... FBΙ στους οποίους υπήρχαν στοιχεία που οσονούπω θα ερχόντουσαν και στην Ελλάδα; 

Θα πληρώσουν όχι μόνο πολιτικά και ηθικά αλλά και ποινικά όλη αυτή την θλιβερή ψευδολογία για την οποία οι εμπνευστές και υποστηρικτές της θα έπρεπε να κρύβονται αντί να (μας) βγάζουν λόγους;. Θα τιμωρηθούν οι συκοφάντες και οι ψεύτες; 

                                    ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης