Υπάρχουν υπεύθυνοι για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ; Βεβαίως: Οι άλλοι

Αν το δει κανείς με την αριστερή ματιά η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας κόλαφος. Πήρε δυο φορές από 36% συν ένα δημοψήφισμα και το μόνο που κατάφερε είναι να επαναφέρει την Δεξιά στο τιμόνι της χώρας σαν μια δύναμη - εγγύηση που μόνο αυτή μπορεί να διορθώσει την καθολικά στρεβλή πορεία της χώρας (για την οποία  δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι είναι υπεύθυνοι).

Υπάρχει υπεύθυνος για την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, με το ρεκόρ διαφοράς των 9,5% και κυρίως την απογείωση της ΝΔ στο 33.3%, ένα ποσοστό που ελάχιστα απέχει από την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές; Βεβαίως υπάρχει υπεύθυνος.

Πρώτα απ΄ όλα είναι ο ελληνικός λαός. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας το βράδυ των εκλογών με το διάγγελμά του, οι πολίτες πρέπει  να αποφασίσουν αν θα είναι με την έξοδο από τα μνημόνια και τις παροχές ή με το σκοτάδι, τη λιτότητα και το ΔΝΤ! Επιτέλους, ας αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους!

Μετά βρέθηκε κι άλλος ένοχος. Ήταν η αποχή. Όπως είπε ο απομυθοποιημένος πια Νίκος Παππάς, την ήττα έφερε η... αποχή στην κάλπη! Περίπου είπε ότι "η αιτία που χάσαμε ήταν ότι δεν μας ψήφισαν" (!). Βέβαια η αποχή ήταν μικρότερη από τις τελευταίες εκλογές αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο.

Την επομένη ο κ. Τσίπρας αποφάσισε ότι εντάξει, δεν μπορεί να λέμε ότι φταίνε μόνο οι πολίτες. Και μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος είπε: "Το λάβαμε το μήνυμα και ξέρουμε τι έφταιξε. Δεν είχαμε την οργάνωση που έπρεπε". Να ο τρίτος ένοχος: Η έλλειψη οργάνωσης.

Με ένα σχεδόν σαδιστικό τρόπο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ υποκρίνονται ότι δεν γνωρίζουν τον ένοχο της βαριάς ήττας - και των επομένων που έρχονται - οπότε ας τους βοηθήσουμε: Μήπως είναι ο ίδιος ο Τσίπρας και η ομαδούλα του στα υπόγεια του Μαξίμου; Μήπως αυτοί δεν πολιτεύθηκαν με λάσπη, νεοαυριανισμό, ψεύδη, υποκρισία και κυρίως αδιανόητη ακυβερνησία, αφήνοντας όλους τους τομείς της χώρας στο έλεος του Θεού;

Μήπως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αντί να ενώνει τους Έλληνες ολημερίς και ολονυχτίς διχάζει; Μήπως οι πολίτες τον κατάλαβαν ότι βγάζει μόνο λόγους αντί να εργαστεί σκληρά για να δώσει ένα όραμα σε έναν ρημαγμένο επί 10 χρόνια τόπο; Μήπως τον πήραν είδηση ότι δεν κάνει για την δουλειά; (του πρωθυπουργού και προφανώς του αρχηγού ενός μεγάλου κόμματος;),

                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης