Το φιάσκο με την δήθεν "αύξηση" του κατώτατου μισθού

Εικονική πραγματικότητα. Η κυβέρνηση "αυξάνει" τον βασικό μισθό κατά 20-25 ευρώ σε μια ψευδή και υποκριτική κίνηση ότι δήθεν η οικονομία "πάει καλά". Η αλήθεια έιναι ότι πρόκειται για μια κίνηση μικρό-εντυπωσιασμού, που δεν αφορά κανέναν απολύτως.

Σήμερα το 56% των εργαζομένων είναι με ημιαπασχόληση. Από το υπόλοιπο 44% πάνω από τους εννέα στους δέκα εργαζόμενους έχουν μισθούς φτωχοποίησης, δηλαδή από 500-600 ευρώ. Συνεπώς η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων πένεται και η δήθεν αύξηση των 20-25 ευρώ είναι σκέτη κοροϊδία.

Είναι κοροϊδία διότι είναι η επιχέιρηση που μπορεί ή ΔΕΝ μπορεί να πληρώσει παραπάνω από αυτά που ήδη πληρώνει με άγχος, πολύμηνες καθυστερήσεις και εκ περιτροπής εργασία, ενώ όποιες επιχειρήσεις πάνε καλά ΑΥΞΑΝΟΥΝ τους μισθούς και δεν περιμένουν τα 20ευρα της κυρίας Αχτσιόγλου.

Τι τι θα συμβεί είναι απλό: Οι επιχειρήσεις θα εξακολουθούν να δίνουν τα ίδια χρήματα για την μισθοδοσία είτε απολύοντας κάποιους για να καλύψουν τα 20ευρα, είτε μετατρέποντας την πλήρους απασχόληση σε εκ περιτροπής, σε όσους θα έπαιρναν το 20ευρό.

Η εικονική αύξηση του βασικού μισθού θα εφαρμοστεί από ελάχιστους λοιπόν και αυτό θα γίνει για έναν απλό λόγο: Είναι η αγορά και οι δυνατότητές της που ρυθμίζουν ακόμα και τους μισθούς και όχι ένας υποκριτικός νόμος. 

Η σημερινή κάκιστη οικονομική κατάσταση των μισθών φτώχειας και της εκ περιτροπής εργασίας μόνο σαν μακάβριο αστείο περιγράφουν αυτή την υποτιθέμενη "αύξηση".

                           ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης