Το επιτραπέζιο παιχνίδι "Ναυμαχία" σε νέα έκδοση από τον... Ερντογάν

Το ξέρετε το επιτραπέζιο παιχνίδι Ναυμαχία; Το παίζουν δυο παίκτες με τον κάθε ένα να έχει 1 φρεγάτα, 1 περιπολικό, 1 υποβρύχιο, 1 αρµαταγωγό, 1 κανονιοφόρο, 1 ναρκαλιευτικό. Κάθε παίκτης βάζει τα πλοία σε όποια τετράγωνα επιθυμεί. 

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η κάθε οµάδα να βυθίσει ένα ένα όλα τα πλοία της άλλης, ώστε να καταστραφεί ο στόλος της. Κάθε οµάδα ρίχνει µία βόµβα κάθε φορά που έρχεται η σειρά της. 

Το εν λόγω παιχνίδι έχει πάρει άλλες διαστάσεις λόγω Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίζει την ανατολική Μεσόγειο σε τετράγωνα και αναγγέλει που θα τοποθετήσει τα δικά του πλοία. Μετά καλεί τον άλλο παίκτη - εν προκειμένω την Ελλάδα - να τοποθετήσει αντίστοιχα τα δικά της πλοία σε επίκαιρα τετράγωνα.

Τώρα, στο παιχνίδι "Ναυμαχία" του Ερνογάν δεν ρίχνουμε βόμβες, απλώς στη θεση τους εκδίδουμε ανακοινώσεις. Ο μεν παίκτης Ερντογάν τις στέλνει προς τους πολίτες της χώρας του, επειδή βλέπει στις δημοσκοπήσεις να τον αποκηρρύσουν και προς την διεθνή κοινότητα για να πει "είμαστε και εμείς στη Μεσόγειο".

Ο άλλος παίκτης, η Ελλάδα, εκδίδει έντονες διαμαρτυρίες και ενημερώνει την Διεθνή Κοινότητα. Μεγάλο πλεονέκτημα του παιχνιδιού Ερντογάν ότι στο τέλος δεν κερδίζει κανείς όπως στην επιτραπέζια Ναυμαχία. Απλώς μέσα από την εικονικότητα αναζητά η κάθε πλευρά κέρδη από τρίτους (ο Ερντογάν από του πολίτες του. η Ελλάδα από την διεθνή κοινότητα).

                                        ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

(ΥΓ: Υπάρχει μια ακόμη διαφορά. Το επιτραπέζιο στοιχίζει 16,5 ευρώ ενώ αυτό του Ερντογάν εκατομμύρια ευρώ σε κάθε χώρα)

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης