Το... επίκαιρο δόγμα Γεωργίου Κονδύλη

Πολλά μπορεί να πει κανείς για το ποιόν του στρατιωτικού Γεωργίου Κονδύλη, δυο φορές πρωθυπουργού της Ελλάδος με ισάριθμα πραξικοπήματα, αλλά τελικά στην ιστορία θα περάσει για μια φοβερής ακρίβειας δήλωσή του που είναι: "Αν ήξερα  πόσο εύκολο είναι να κυβερνήσεις την Ελλάδα, θα το έκανα από τότε που ήμουν λοχίας".

Επιπρόσθετα είχε πει: "Την Ελλάδα μπορεί να την κυβερνήσει και ένας ημιαγράμματος δεκαεννέας". Δεν γνωρίζω αν είχε κατά νου τον εαυτό του όταν το είπε αυτό, αλλά το πιθανότερο είναι να μιλούσε για την ποιότητα των Ελλήνων πολιτών. 

Η Ελλάδα είναι σταθερά, μια χώρα με κατακερματισμένο κοινωνικό ιστό όπου το "διαίρει και βασίλευε" γίνεται με έναν αυτόματο τρόπο, σχεδόν από μόνο του, λες και το οργανωνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Μοιάζει λες και αγαπάμε αυτό το φρικτό πελατειακό κράτος,μέσα από το οποίο νομίζουμε ότι συγκυβερνάμε με τους πολτικούς που κάθε φορά το λεηλατούν, αλλά αυτό είναι μια άλλη πολύ μεγάλη συζήτηση.

Τα αναφέρω όλα αυτά γιατί αισθάνομαι ότι αυτή την διαπίστωση Κονδύλη την βιώνει σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να αποφασίζει για οτιδήποτε χωρίς να αντιδρά στα σοβαρά κανείς. Δίνει την Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα με τους πάντες απέναντι αλλά δεν ανησυχεί: Ούτε διαδηλώσεις γίνονται και μάλλον - έτσι πιστεύουν - σύντομα το θέμα θα ξεχαστεί.

Ετοιμάζουν διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. Κλείνουν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν και τα Ελληνοαλβανικά, (ιδέα δεν έχουμε για το τι θα υπογράψουν). Αλλάζουν εκλογικούς νόμους. Δημιουργούν νέους άχρηστους φορέις για προσλήψεις. Πάνε για Συνταγματική Αναθεώρηση με κομματικά κρίτήρια. Η λίστα των αυθαιρεσίων τους δεν έχει τέλος

Το δόγμα Κονδύλη φαίνεται λοιπόν να γίνεται και δόγμα ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήξεραν πόσο εύκολο ήταν να κυβερνήσουν την Ελλάδα, αλλάζοντας με κομματικές διόπτρες τα πάντα, θα το έκαναν και από τις μαθητικές τους καταλήψεις.

                          ANΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης