Τους νοιάζει ποιοι θα μοιράσουν τα δισ. ευρώ όχι με ποιο σχέδιο

Η Ελλάδα παραμένει πολιτικά μια αδιόρθωτη χώρα. Δείτε την λεκτική αντιπαράθεση για το ποιοι πρέπει να διαχειριστούν τα 32 δισ. ευρώ που θα στείλει η ΕΕ ως επιδοτήσεις (και που είναι τελικά 60 δισ. ευρώ). Από τη μια μιλούν ψευδώς ότι θα έρθουν δήθεν μνημόνια και από την άλλη για το αν πρέπει να ακούσουμε τεχνοκράτες που θα κρατάνε και πανακριβες πένες Mont Blanc για να υπογράφουν εκχωρήσεις.

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ,  δεν είπε μισή λέξη για το τι πρέπει να επιδιωξουμε με αυτά τα (πολλά) χρήματα. Λογικό. Ποτέ δεν υπάρχει σχέδιο για οτιδήποτε στα ελληνικά κόμματα. Γι αυτό εδώ και 45 χρόνια είμαστε χωρίς δρόμους, χωρίς λιμάνια, χωρίς τρένο, χωρίς οργανωμένη Υγεία, χωρίς οργανωμένη Παιδεία, χωρίς παραγωγικό μοντέλο, γενικώς είμαστε χωρίς...

Κι όμως είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να γίνει. Και αυτό που πρέπει να γίνει αφορά και τον ιδιωτικό τομέα και τον Δημόσιο.

ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα πρέπει να καθοριστεί το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ να ενισχυθεί. Η εποχή που μια πόλη χρειαζόταν 10 επιχειρήσεις π.χ. καθαρισμού αυτοκινήτων και έδιναν επιχορήγήσεις σε 80 (με τις 70 αργότερα να κλείνουν, αφήνοντας κτίρια - κουφάρια), δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί. Για να μην αναφερθώ σε χειρότερα παραδείγματα προώθησης δισεκατομμυρίων με ημέτερους.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ τομέα, η χώρα πρέπει να αποκτήσει ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, που η έλλειψη τους την έχει καταντήσει τριτοκοσμική. Υπάρχουν νομοί όπως η Εύβοια, η Ηλεία κ.α. που δεν έχουν ούτε ένα μέτρο σύγχρονου δρόμου. Όλα σχεδόν τα λιμάνια της χώρας είναι ξεπερασμένα και μόνιμη πηγή κινδύνου για τα πλοία που τα πλησιάζουν. Θάβουμε τα σκουπίδια μας όπως τη δεκαετία του 60. Έχουμε επίσης ένα άθλιο κράτος που πρέπει αυτη τη φορά να επανιδρυθεί. 

Τώρα να με συγχωρείτε αλλά επειδή μιλάμε για την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ της Ελλάδας όχι από το μηδέν αλλά από το μείον, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι τον όλο σχεδιασμό μπορεί να τον κάνουν τα κόμματα; Αυτά δε άφησαν την Ελλάδα με πληγές παντού;

Η συνταγή λοιπόν είναι μια: Τεχνοκράτες προτείνουν και η κυβέρνηση αποφασίζει. Και πάντα σε συνεννόηση με την Ευρώπη. Το έχω ξαναγράψει: Θα είναι εθνική μειοδοσία, η Ελλάδα και αυτή τη φορά να μην αλλάξει.

                                 ANΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης