Τον Αύγουστο θα εξαγγείλουν το... "πρόγραμμα" του 2015, θα αλώσουν εντελώς το κράτος και ίσως προκηρύξουν εκλογές

Το 2018 είναι πολιτικά το πλέον κρίσιμο μνημονιακό έτος. Έρχεται ο τελικός λογαριασμός για την κυβέρνηση,αλλά και για την ίδια τη χώρα. Τον Αύγουστο του 2018, με την θεωρητική λήξη των μνημονίων θα φανεί τι έχουμε καταφέρει συνολικά ως κοινωνία.

Με βάση αυτόν τον απολογισμό, ΟΛΟΙ γνωρίζουμε τι κάνει η κυβέρνηση. Θα ισχυριστεί ότι έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια που μας έβαλαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Θα πει ότι το πέτυχε με τις αναπόφευκτες θυσίες (και αναγκαστικές αδικίες...) των πολιτών για 4 χρόνια, που όμως έτσι της συμπαραστάθηκαν ακόμη κι όταν υπέγραψε χωρίς να το θέλει ένα τρίτο μνημόνιο. Και θα εξαγγείλει το πρόγραμμα του... 2015! Τώρα, θα πει, μπορώ να το υλοποιήσω!

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα ισχυριστούν δηλαδή ότι τώρα που η χώρα δεν έχει επιτροπεία, που δεν  θα μας υποχρεώνουν να πάρουμε άλλα μέτρα περικοπών και φόρων, τώρα λοιπόν, μπορεί να γίνει πράξη η 13η σύνταξη, ο βασικός μισθός να πάει στα 751 ευρώ, να μειωθούν οι φόροι, κ.ο.κ.

Δεν θα γίνουν αμέσως όλα αυτά φυσικά. Πρώτα θα πρέπει οι πολίτες να τους ξαναψηφίσουν. Να τους κρατήσουν στην εξουσία ώστε όλα να διορθωθούν με βεβαιότητα, "από αυτούς που έδιωξαν τα μνημόνια". 

Όλα τα παραπάνω θα είναι το προεκλογικό αφήγημα της κυβέρνησης. Γι αυτό μοχθεί, για να κρατηθεί στην εξουσία, ή έστω να είναι ο δεύτερος που θα εμποδίζει καθε πολιτική εξέλιξη αν δεν συμμετέχει σε αυτήν.

Το κάνουν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες αυτής της αλόγιστης και εξόφθαλμα επικίνδυνης τακτικής. Γιατί στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει τίποτε απολύτως από το 2010 όταν οι πράσινοι υπέγραψαν καταγγελόμενοι από όλους το πρώτο μνημόνιο. Αργότερα υπέγραψαν και οι καταγγέλοντες.

Τρεις κυβερνήσεις, πράσινοι, μπλε και δήθεν κόκκινοι, υπογράφουν μνημόνια αλλά ταυτόχρονα λεηλατούν το κράτος , ποδηγετούν τους θεσμούς και παραπλανούν τους ιθαγενείς ψευδόμενοι για τα πάντα, με σκοπό την επανεκλογή τους.  

Η απόδειξη γι αυτόν τον ισχυρισμό είναι εύκολη φυσικά. Όλοι γνωρίζουμε πόσο ανίκανοι είναι οι πολιτικοί κάθε χρώματος. Όλοι γνωρίζουμε επίσης ότι ποτέ δεν είχαν ούτε και έχουν σχέδιο για οτιδήποτε (εκτός των μηχανορραφιών τους για επανεκλογή, όπως αυτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που σας περιέγραψα).

Υπάρχει μια απόδειξη όμως, ιδιαίτερα αποκαλυπτική: Με το μνημόνιο του 2010 η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου υπέγραψε να καταρτίσει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης για τη χώρα και να το παρουσιάσει αμέσως. Ούτε που ασχολήθηκε κανείς.

Με το τρίτο μνημόνιο, η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε και αυτή την υποχρέωση να παρουσιάσει το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2016 το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης που δεν κατάρτισαν οι προηγούμενοι. Ούτε που ασχολήθηκε κανείς.

Το μόνο που έκαναν οι του ΣΥΡΙΖΑ,  ήταν να οργανώνουν δήθεν αναπτυξιακά συνέδρια ανά Περιφέρεια όπου αναμασούν τα χρονίζοντα έργα κάθε περιοχής σαν δήθεν "σχέδιο ανάπτυξης". Και φυσικά να οδηγούν την Ελλάδα σε ένα ψέμα τον Αύγουστο του 2018. Ότι δήθεν τα καταφέραμε, ψηφίστε μας πάλι να κάνουμε ότι υποσχόμασταν το 2015.

Γράψτε το σήμερα λοιπόν και μην πείτε ότι δεν ειπώθηκε: Η Ελλάδα θα γυρίσει πίσω μετά τον Αύγουστο του 2018 από ένα ακόμη ρεσάλτο στα ταμεία της  (προσλήψεις, τυφλές παροχές και ότι περιγράφει το πελατειακό τους  κράτος). 

Θυσίες οκτώ χρόνων θα πάνε χαμενες γιατί θα γυρίσουμε απροκάλυπτα πάλι πίσω στην φαυλοκρατία της μεταπολίτευσης. Προσλήψεις, έλλειψη κανόνων, κράτος - ιδιοκτησία τους, βόλεμα ημετέρων, αναξιοκρατία, όλα στον αέρα.

                            ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης