Τι θα αλλάξει με το πέρας του τρίτου μνημονίου; ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ

Σύμφωνα με του ψευδόμενους της πολιτικής, τον Αύγουστο του 2018 ολοκληρώνεται το τρίτο μνημόνιο και η χώρα ελεύθερη πλέον και χωρίς ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ θα μπορέσει να σχεδιάσει την πορεία της προς το μέλλον χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Θα δοθεί - λένε - ένα τέλος στα δεσμά των μνημονίων που έχουν αλυσοδέσει τη χώρα εδώ και ΟΚΤΩ χρόνια.

Γιατί ψεύδονται;

- Ψεύδονται γιατί οι δανειστές ΔΕΝ θα φύγουν από τα Υπουργεία όπου με δικά τους στελέχη ελέγχουν την εφαρμογή των μέτρων, δεν θα φύγουν από την Γενική Γραμματεία Εσόδων όπου ελέγχουν τις εισπράξεις, δεν θα φύγουν, από τα Δημόσια έργα όπου σχεδόν τα πληρώνουν αυτοί, δεν θα φύγουν από την πώληση της δημόσιας περιουσίας την οποία θα διαχειριστούν για 99 χρόνια, δεν θα φύγουν από το νομοθετικό έργο της Βουλής ώστε να ψηφιστούν οι μεταρρυθμίσεις, δεν θα φύγουν από τις ιδιωτικοποιήσεις που οι ίδιοι επιβλέπουν, δεν θα θα φύγουν από το τραπεζικό σύστημα που το ελέγχουν με δικές τους διοικήσεις, δεν θα φύγουν από καμία απολύτως λειτουργία της χώρας.

Δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο για να μείνουν. Όλα τα παραπάνω ΕΧΟΥΝ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ με υπογραφές και δεσμεύουν την χώρα επί μακρόν, ενώ θα μπουν και ως πρόσθετη προϋπόθεση για να μειωθεί (με αυτή την συνολική επίβλεψη) το χρέος.

-- Ψεύδονται γιατί τον Αύγουστο του 2018, το πιθανότερο είναι η Ελλάδα να χρειάζεται ΤΕΤΑΡΤΟ μνημόνιο μιας και θα έχει και πάλι αποτύχει. Πιστεύει κανείς ότι με τα μέτρα που ψηφίστηκαν τώρα, σώθηκε οριστικά η χώρα και δεν θα χρειαστούν άλλα;

Βεβαίως - το γράφω περίπου συγκλονισμένος - δεν τολμώ να διανοηθώ το μέλλον της Ελλάδος αν μετά τον Αύγουστο του 2018, πράγματι οι Ευρωπαίοι μας άφηναν στα... νύχια των Ελλήνων πολιτικών. Καμία μεταρρύθμιση δεν θα προχωρούσε, όλοι οι οικονομικοί δείκτες θα βούλιαζαν, το πελατειακό - κομματικό κράτος θα γιγαντωνόταν και πάλι, η αγορά θα κατέρρεε κάθετα, η καταστροφή θα ήταν πολλαπλής και μαζικής έκτασης, η διαφθορά, η αναξιοκρατία, και ότι έφερε την καταστροφή της χώρας θα ήταν και πάλι στην καθημερινότητα.

Φανταστείτε ότι οι Ευρωπαίοι προσπαθούν επί 8 χρόνια με τεμαχισμένες τις δόσεις της οικονομικής βοήθειας, απειλές, μνημόνια και ότι άλλο να κάνουν την Ελλάδα κανονική χώρα και ελέω πολιτικών είμαστε χειρότερα και από το 2010 όταν υποτίθεται πως με το πρώτο μνημόνιο θα είχαμε αποκαταστήσει κάθε ζημία. 

Επιμύθιο: Οι δανειστές δεν φεύγουν, ούτε τα μνημονιακά μέτρα έχουν τελειώσει. Και όσο το πολιτικό σύστημα παίζει κρυφτούλι, δεν έχει σχέδιο και δεν διορθώνεται, τα χειρότερα θα συνεχίζονται.

                    ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης