Τα τρία προβλήματα Μητσοτάκη και το Σκορποχώρι που λέγεται Ελλάδα

Ενώ οι κάλπες ήδη στήνονται χωρίς να έχει σημασία αν οι εκλογές θα γίνουν Μάιο ή Οκτώβριο, τι βλέπουμε; Μια κυβέρνηση που επί πέντε χρόνια δεν είχε σχέδιο για τίποτε και τώρα μέσω του πελετειακού - κομματικού κράτους επιχειρεί να διασώσει εαυτόν και ΣΥΝΟΛΙΚΑ μια αντιπολίτευση να αποδεικνύεται εντελώς ανίκανη να αναδειχθεί μέσα από τον ερειπιώνα του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάξια δηλαδή να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία της.

Μοιάζει εξωπραγματικό αλλά αν υπάρχουν λίγες ελπίδες κάτι να αλλάξει, αυτές βρίσκονται σε ένα και μόνο πρόσωπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μπορεί όμως ένας μετριοπαθής πολιτικός, με όπλα την συγκρότηση και την βαθιά μόρφωσή του, να διορθώσει ένα σκορποχώρι που λέγεται Ελλάδα; Μοιάζει αδύνατο αλλά για κάποιους αυτή είναι η μόνη προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί, δεν έχουμε άλλη.

Ο μοναχικός κ. Μητσοτάκης έχει μπροστά του ΤΡΙΑ κορυφαία προβλήματα να αντιμετωπίσει και κανένα δεν είναι ο... ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός καταρρέει από μόνος του. Ποιά είναι αυτά;

1. Να επαναδημιουργήσει το κόμμα του που ένα μέρος του είναι αγκυλωμένο στις δεκαετίες του 20ου αιώνα και ονειρεύεται το κράτος - λάφυρο. Πώς θα συγκρατήσει έναν κομματικό στρατό του, ο οποίος ετοιμάζεται για ρεσάλτο ανακατάληψης του κράτους; Μια μικρή ελπίδα είναι να υπερψηφιστούν νέοι άνθρωποι και να πάνε σπίτια τους ΟΛΟΙ οι παλιοί. Αρκεί αυτό;

2. Να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι πρέπει να αλλάξουν επιτέλους νοοτροπία. Πώς θα το πετύχει εν μέσω προσλήψεων, οκτάμηνων συμβάσεων, προεκλογικών παροχών, επιδομάτων κάθε μορφής; Είμαστε ένα λαός συνηθισμένος στο ψευτοβόλεμα, εντελώς αδιάφορος για τα σπουδαία.

3. Να πείσει τους Ευρωπαίους να του δώσουν τον δημοσιονομικό χώρο που χρειάζεται για να μειώσει τους φόρους και να δημιουργήσει πεπενδυτικό περιβάλλον.

Από τα τρία κορυφαία προβλήματα μόνο το τρίτο είναι εύκολο. Οι Ευρωπαίοι θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν μια νέα κυβερνηση που δεν θα φρενάρει τα πάντα μέσα σε κλίμα ακυβερνησίας και ψευδολογίας. Ωστόσο υπάρχει μια ακόμη ελπίδα που μόνο η κάλπη μπορεί να προσφέρει.Λέγεται "πρώτο εξάμηνο" και έχει ως εξής:

Αν ο κ. Μητσοτάκης πάρει αυτοδυναμία τότε θα έχει μια πλήρη τετραετία μπροστά του. ΑΜΕΣΩΣ θα υπάρξει οικονομική άνοδος σε κάθε τομέα στη χώρα, δημιουργώντας επιτέλους - με αυτοματισμούς που διαθέτει η οικονομική λειτουργία -, ένα νέο περιβάλλον γρήγορης ανάκαμψης. Σε αυτή την περίπτωση τα ΤΡΙΑ προβλήματα που έχει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα περάσουν προσωρινά στο περιθώριο.

                                     ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης