Τα καθημερινά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ δηλητηρίασαν την κοινωνία

Μέχρι πρότινος πιστεύαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγραφεί στην ιστορία ως το κόμμα που κατέστρεψε με έναν σκληρό και αμετάκλητο τρόπο την εικόνα και τα βαθιά νοήματα της Αριστεράς στην Ελλάδα. "Ολα θα μπορέσουν να διορθωθούν κάποια στιγμή, αυτό όχι" ήταν η εκτίμησή μας σε ένα παλαιότερο άρθρο μας.

Μάλλον κάναμε λάθος. Υπάρχει και ένα δεύτερο, το οποίο δεν έχουμε ιδέα πόσο κακό θα κάνει, σε πόσους και για πόσο: Να δηλητηριάσουν την κοινωνία με τα ψέμα σε τέτοιο βαθμό που να την αφοπλίσουν εντελώς. Η κοινωνία μην πιστεύοντας τίποτε να τα παρατήσει.

Δεν υπάρχει προηγούμενο στη μεταπολεμική Ελλάδα τόσοι πολλοί, να λένε τόσα πολλά ψέματα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Εντυπωσιακό αλλά αληθινό: Μα κάθε μέρα! Το κάνουν όλοι μαζί από το πρωί μέχρι το βράδυ και μετά πανε ήσυχοι στα σίπτια τους λες και κήρυξαν τον λόγο του Θεού.

Υπουργοί, βουλευτές, στελέχη, κομματικοί δημοσιογράφοι, όλος ο στρατός των αναξίων επιτίθεται στον κοινό νου με κάθε τρόπο. Μόνο για το 4ο μνημόνιο καταγράφησαν σε βίντεο 120 πολιτικά πρόσωπα με πρώτο τον Τσίπρα, να βεβαιώνουν ότι δεν θα μπεί φόρος ούτε ένα ευρώ, δεν θα κοπούν συντάξεις, δεν θα βάλουν μέτρα μετά το 2019 γιατί είναι αντισυνταγματικό κ.α. Τα έκαναν όλα.

Τώρα έχουν βρει ένα νέο αφήγημα για να παραπλανήσουν τον κοινό νου των πολιτών. Στηρίζεται σε δυο φράσεις: α) Μας παραδώσατε μια κατεστραμένη χώρα (που εμείς την αποκαθιστούμε). β) Και δηλαδή τι καλύτερο μπορούσατε να κάνετε εσείς με την αξιολόγηση;

Η πρώτη φράση είναι γελοία: Η Αριστερά είναι συνυπεύθυνη για την καταστροφή της μεταπολίτευσης. Ποτέ δεν είχε σχέδιο πέραν του να ζητά αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και να υπονομεύει τις ελάχιστες προσπάθεις που έγιναν για να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.Επιπλέον όταν έλεγαν ότι θα σχίσουν τα μνημόνια και θα δωσουν βασικό μισθό στα 730 ευρώ και 13η σύνταξη, δεν ήξεραν τι παραλάμβαναν; Γιατί δεν είπαν τότε ότι επειδή θα παραλάμβαναν χάος θα έπρεπε να κόβουν συντάξεις;

Η δεύτερη φράση είναι απείρως πιο γελοία. Φυσικά και υπάρχουν χιλιάδες μικρά και μεγάλα που μπορούν να γίνουν για να αλλάξει θετικά η ελληνική κοινωνία, όμως τα έχουν εγκαταλείψει και τι απομενει; Αυτή η φρασούλα που επειδή αναμεταδίδεται από τα πρωϊνάδικα (ρεσιτάλ δημοσιογράφίας...) "δουλεύει", γιατί η αντιπολίτευση πραγματικά δεν έχει κάτι χειροπιαστό να πει.

Ο Μητσοτάκης λέει θα μειώσω το κράτος, η Γεννηματά λέει θα κάνω συνέδριο και ο Θεοδωράκης είχε προ διετίας συγκροτήσει επτά επιτροπές που μάλλον δεν συνεδρίασαν ποτέ γιατί ουδείς άκουσε κάτι από τις εργασίες τους.

Έτσι θα πορευτούν για όσο μπορέσουν οι Συριζαίοι, η συνταγή λειτουργεί. Ψέματα κάθε μέρα, κι άλλα βάρβαρα μέτρα, πελατειακό κράτος και όσο χρόνο κερδίσουν. Ακόμη και μέχρι το 2019, με 15% ποσοστό και σε κατακραυγή. Και λοιπόν; Ο κόσμος είναι σαστισμένος σπίτι του και εκεί θα μείνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον έχει εθίσει στο ψέμα. Η κοινωνία βρίσκεται δηλητηριασμένη σε αφασία.

                     ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης