Τα δυο νέα ψέματα για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις 7 Σεπτεμβρίου με αφορμή τις κινήσεις Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες το άρθρο μου είχε τίτλο: "Μετά το Βατερλό των αδειών απεδείχθη ότι δεν είναι ούτε τακτικιστές".

Έγραφα τότε ότι  "πολιτικοί αναλυτές στην χώρα πίστευαν πως η ομάδα Τσίπρα που βρίσκεται στην εξουσία, ναι μεν δεν κυβερνά αλλά περίπου έδινε ρεσιτάλ  τακτικισμών με αποτέλεσμα να κατατροπώνει τους πάντες και να κερδίζει τις εντυπώσεις". Και κατέληγα πως το φιάσκο των αδειών θα πάρει τέτοιες παρακμιακές διαστάσεις που θα αποδειχθεί πως είναι ανίκανοι και στους τακτικισμούς.

 Δείτε λοιπόν: Μόλυναν τον δημόσιο βίο με πρωτοφανείς πράξεις ποδηγέτησης ή απειλής της Δικαιοσύνης, έχοντας εξοργίσει τις Δικαστικές Ενώσεις που ξεσπαθώνουν με ανακοινώσεις. Βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόρριψη του νόμου Παππά από το ΣτΕ οπότε όλος αυτός οι βούρκος έγινε για το τίποτα.

Πάνω από 2.000 οικογένειες τρέμουν για επικείμενες "αριστερές" απολύσεις. Παίζουν και με το Πολίτευμα καταθέτοντας τροπολογίες της ντροπής όπως αυτή που κλείνει τα κανάλια εντός 5 ημερών. Με λίγα λόγια τα έχουν κάνει θάλασσα κι όμως συνεχίζουν να ψεύδονται.

Τώρα έχουν βγει στα κανάλια και θέτουν δυο ανύπαρκτα ζητήματα:

 α) Αν το ΣτΕ βγάλει το νόμο αντισυνταγματικό τότε επιστρέφουμε στην ανομία των 27 χρόνων. Εδώ το ψέμα είναι ΔΙΠΛΟ. Δεν υπήρχε ανομία, τα κανάλια είχαν προσωρινές άδειες και πλήρωσαν δεκάδες εκατομμύρια για χρήσεις συχνοτήτων κ.α. Ήσαν δε συγκεκριμένα κανένας άλλος δεν είχε δικαίωμα να λειτουργήσει ξαφνικά ένα "άλλο" παράνομο κανάλι.

Επιπλέον, μια απόφαση του ΣτΕ που θα βγάλει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά θα ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ την τηλεοπτική αγορά. Θα συγκροτηθεί επιτέλους το ΕΣΡ όπως ρητά αξιώνει το Σύνταγμα, και θα γίνει ένας σωστός διαγωνισμός που θα ξεκαθαρίσει - εξυγιάνει το τοπίο.

β) Αν το ΣτΕ βγάλει το νόμο αντισυνταγματικό θα επιστραφούν τα εκατομμύρια πίσω στους καναλάρχες και δεν θα δοθούν για κοινωνικές ανάγκες. Καθαρό ψέμα. Απεδείχθη ότι υπάρχουν χρήματα για τηλεοπτικές άδειες, συνεπώς ένας νέος ανοικτός διαγωνισμός, με ένα τίμημα 30 εκατ. ευρώ/άδεια θα έφερνε τα ίδια ποσά (ίσως και περισσότερα) στο Δημόσιο, χωρίς να απολυθεί κανένας εργαζόμενος, αντίθετα θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Έχει το θάρρος η κυβέρνηση να διορθώσει την κατάσταση; Ή θα συνεχίσει ψευδόμενη και καταστροφική να μολύνει τον Δημόσιο βίο ένας Θεός; ξέρει γιατί.
                
                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης