Τα έδωσαν όλα μα όλα εκτός από το μαγαζάκι τους (το κράτος που το λεηλατούν για ψηφοθηρία)

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα που υποτίθεται ότι ξεκίνησε από το 2010 να βγάλει τη χώρα από την κρίση, έκανε τελικά μόνο ένα πράγμα: Προστάτευσε το πελατειακό - κομματικό κράτος δηλαδή το δικό του μαγαζάκι και α) Κατέκλεψε όλους τους άλλους με φόρους, PSI και μειώσεις μισθών και συντάξεων β) έδωσε ΤΑ ΠΑΝΤΑ στους δανειστές, ειδικά στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ εντελώς αδιαμαρτύρητα.

Αυτό το δεύτερο έχει ιδιαίτερη σημασία. Τι έδωσε η νυν κυβέρνηση (που πράγματι οι προηγούμενες είχαν αρνηθεί;):

- Έδωσαν για 99 χρόνια όλη την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, ακόμη και αρχαιολογικούς χώρους ή Νοσοκομεία. Συνολικά 72.000 σπουδαία ακίνητα.

- Έδωσαν με εξευτελιστικό αντίτιμο (ένα λεπτό τη μετοχή) και τις 4 συστημικές Τράπεζες που πλέον ανήκουν σε ξένους.

- Έδωσαν αεροδρόμια, επικοινωνίες, λιμάνια, δημόσιες εταιρείες κ.ο.κ.

- Έδωσαν το σύνολο των δημόσιων εισπράξεων στους δανειστές, μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μπορώ να προσθέσω κι άλλα που δόθηκαν στους δανειστές (π.χ. αυτοί ελέγχουν ακόμη και το νομοθετικό έργο στη Βουλή) αλλά ας μιλήσουμε τώρα γι αυτό που ΔΕΝ έδωσαν: Το μαγαζάκι τους, δηλαδή το κράτος.

Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης συναποφάσισαν όταν κυβερνούσαν όλοι μαζί, να προσλαμβάνουν εν μέσω κρίσης με την εξίσωση 4-2-1 (τέσσερις νεοδημοκράτες, δυο πασόκοι ένας Δημάρ). Αδιανόητος εξευτελισμός για κάθε ανεξάρτητο Έλληνα πολίτη. 

Μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ που εν μέσω ερειπιώνα, προσέλαβε έναν στρατό αργόσχολων κολλητών, έδωσε... αυξήσεις σε κάποιους δημοσίους υπαλλήλους (Τσακαλωτος κ.α.), αύξησε την ετήσια μισθοδοσία κατά 2 δισ. ευρώ (σχεδόν έναν ΕΝΦΙΑ), προσλαμβάνουν από πόρτες και παράθυρα 8μηνίτες σε αχρείαστες θέσεις (με την ψευδή υπόσχεση μονιμοποίησης), ενώ έχουν εξαγγείλει και άλλες... 56.000 προσλήψεις για μετά τις εκλογές!

Το πρόβλημα είναι διπλό να ξέρετε: 

1. Συνολικά το πολιτικό σύστημα αφού επανεκλέγεται μέσα από το πελατειακό κράτος - το μαγαζάκι τους - δεν θεωρεί ότι πρέπει να έχει κάποιο σχέδιο για την χώρα και ΠΟΤΕ δεν έχει...

2. Το κόστος από τη συντήρηση του κράτους - τέρατος και η μόνιμη έλλειψη σχεδίου, είναι που μας οδήγησαν στα μνημόνια και φυσικά θα μας οδηγήσουν ξανά, εκτός αν γίνει ένα θαύμα.

Τα παραπάνω έχουν καταστήσει την Ελλάδα... μοναδική περίπτωση (!), μια περίεργη ΜΗ κυβερνήσιμη χώρα που ΔΕΝ θέλει να διορθωθεί αφού από το πελατειακό κράτος μοιάζει να "βολεύονται" και οι πολίτες ...

Οι ίδιοι οι δανειστές έχουν αποφασίσει να την αφήσουν να βολοδέρνει μέσα στον δικό της κύκλο παρακμής, αφού ούτε αυτοί μπόρεσαν να της επιβάλλουν μια κανονικότητα.

                               ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης