Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχουν καταλάβει...

Υπάρχει μόνο ένα ερώτημα για τις εκλογές της περασμένης Κυριακής Μόνο ένα:

-  Πώς είναι δυνατόν εν μέσω καταστροφικής ύφεσης, που οδηγεί τους περισσότερους Έλληνες στην απελπισία, να ξανακυβερνήσει ο δικομματισμός με ποσοστά άνω του 43% και 162 βουλευτές, αν και μόνο αυτός ευθύνεται διαχρονικά για όλα τα δεινά στην χώρα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστια ευθύνη. Απέτυχε να μετουσιώσει σε κυβερνητικό ρεύμα πλειοψηφίας, την δίψα των απελπισμένων Ελλήνων για αλλαγή. Απέτυχε να νικήσει τα φθαρμένα και αναξιόπιστα πολιτικά πρόσωπα του δικομματισμού. Απέτυχε να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι είναι ο φορέας αλλαγής. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που με την ανεπάρκειά του έστρεψε σχεδόν τους μισούς Έλληνες να ψηφίσουν με βαριά καρδιά, πάλι το παλιό... Να ψηφίσουν τους δημιούς τους..! Και τι κάνει σήμερα, μετά από όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ; Παριστάνει τον... νικητή!

Το τι συνέβει είναι ξεκάθαρο. Αιφνιδιασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ από την αθρόα προσέλευση ψηφοφόρων περιορίστηκε μόνο στους λόγους του Τσίπρα και τα τηλεπαράθυρα των στελεχών του. Ποτέ δεν ασχολήθηκε σοβαρά να συντάξει ένα σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Τα μέτρα που εξήγγειλε ήσαν ανεφάρμοστα, δεν έπειθαν κανέναν. Η πολυγλωσσία, η σύγχυση, η απίστευτα όμοια συμπεριφορά του με το παλιό, όχι μόνο δεν έπειθαν αλλά, έδιναν τροφή στην εις βάρος του κινδυνολογία. Και έτσι καταλήξαμε να χαθεί μια φοβερή ευκαιρία που στην Αριστερά παρουσιάζεται κάθε 60 χρόνια.

Για την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τους φαύλους αν θέλει κανείς βρίσκει δικαιολογίες. Δεν είχε πολύ χρόνο, οι αντίπαλοι ήσαν πολύ κακοί άνθρωποι και άλλα. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ίδιος ο κ Τσίπρας δεν είναι ο ηγέτης των μεγάλων μαχών. Γιατί είναι αυτός που θα έπρεπε να απαιτήσει το ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Είναι αυτός που θα καθοδηγούσε τον πολιτικό αγώνα με πειθώ. Είναι αυτός που θα περιθωριοποιούσε την πολυγλωσσία. Είναι αυτός που θα νικούσε ή θα έχανε. 

Το δυστύχημα είναι ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμα την ευκαιρία διακυβέρνησης της χώρας στα χέρια του - την ίδια ευκαιρία - πάλι πορεύεται με την λογική της ήττας. Και να γιατί: Ο δικομματισμός θα αποτύχει και μάλιστα αν επιχειρήσουν να πάρουν τα μέτρα των 11.5 δισ. ευρώ, θα αποτύχει ΑΜΕΣΩΣ. Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να πείσει μετά την αναμενόμενη νεα αποτυχία τους; Μάλλον τίποτα...

Έτσι θα επιστρέψουμε σε μια αρχική σκέψη που λίγοι αποτολμούν να την πουν: Και ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το παλιό σύστημα της μεταπολίτευσης. Ίδια υλικά, ίδιες συμπεριφορές, ίδια απραξία. Όσο δεν "ξεπετάγεται" κάτι καινούργιο έξω από το παλιό η χώρα θα ζει την τυραννία της ανικανότητας τους.

ΟΥΤΙΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Σχόλια

Τι να πει κανεις με ολα αυτα που γραφουν; Μερες τωρα η ( δημοκρατια) των δημοσιογραφων και των εδω αλλα και των εξω μας ειπε πως το καλο μας θα ειναι να βγει ο Σαμαρας, αυτοι ολοι ξερουν καλα το καλο μας! Δες τι μας ειχαν πει για μνημονιο, τι δεν μας ειχαν πει για την οικονομια, και τελος πως μας κατευθυνουν. Οταν ενας λαος ειναι ανιστορητος μπορεις να τον κανεις οτι θελεις, αρα το θεμα δεν ειναι ο Συριζα ειναι οτι δεν υπαρχει παιδια .Το στημενο τηλεπαιχνιδι τους εχει κανει καλη δουλεια, και θα παρει παλι τα μπονους του απ την Νεα δημοκρατια και το ΠΑΣΟΚ , αλλα δεν τελειωνει εκει το παραμυθι, χοντρικα την κυβερνηση τη στηριουν με την ψηφο τους δεκα στους εκατο Ελληνες, μεχρι και οι τουρκοι εχουν απλη αναλογικη. Εμεις ποτε; Αλλα τι λεω το εργο των δημοσιογραφων ειναι καλο αλλα αυστηρως ακαταλληλο γι αυτο ειναι απαραιτητη η Ευρωπαικη συναινεση! Καλη μας πεινα αλλα με ευρω παιδια!

Δείτε επίσης