Ρισκάρουν να μπούμε πάλι, σε μια νέα εποχή μνημονίων

Η Ελλάδα βαδίζει προς μια νέα καταστροφή και κανείς δεν μιλά. Μετά από οκτώ χρόνια διεύρυνσης της φτώχειας και υπερχρέωσης των περισσοτέρων, η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί από τους ευρωπαίους εταίρους της οι οποίοι την εγκαταλείπουν με βαθιά περιφρόνηση λόγω της ανικανότητάς της να διορθωθεί.

Δεν μπορεί επίσης να δανειστεί ούτε από τις αγορές, αφού ουδείς ξένος όχι μόνο δεν αγοράζει ελληνικά ομόλογα αλλά δεν ανανεώνει ούτε αυτά που έχει, αφήνοντας τις ημι-κατεστραμμένες ελληνικές τράπεζες να τα αγοράζουν αναγκαστικά. 

Η νέα καταστροφή είναι σε εξέλιξη και η μεν κυβέρνηση αναγγέλλει χιλιάδες προσλήψεις, επιστροφές ποσών που έκοψαν τα μνημόνια και κάθε είδους παροχές, με την αντιπολίτευση να συνυπογράφει φοβούμενη το "πολιτικό κόστος" που μπορεί να έχει στην κάλπη. 

Ταυτόχρονα, κανείς δεν έχει σχέδιο για την πορεία της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια τώρα εκφράζει την μόνιμη ακυβερνησία και πορεύεται με ασύστολα ψεύδη, στήνοντας ένα δικό του πελατειακό κράτος.

Από την άλλη, η αντιπολίτευση, αντί να εξαγγείλει λεπτομερώς και με σαφήνεια τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, έχει παρασυρθεί σε μια μόνιμη ευτελή λετκτική αντιπαράθεση με τα υπόγεια του Μαξίμου, βοηθώντας τους "να τυρβάζουν περί άλλων" και όχι επί των σοβαρών.

Δεν είναι μακριά η ώρα που η χώρα θα χρειαστέι οικονομική ενίσχυση και δεν θα βρίσκει. Εκτός αν το εκλογικό αποτέλεσμα εκδιώξει τους ανεύθυνους και μια επόμενη κυβέρνηση διορθώσει την πορεία της χώρας. Τότε, ίσως οι αγορές να αλλάξουν τη στάση τους. Διαφορετικά μας περιμένει μια νεα εποχή μνημονίων, πολύ χειρότερων από αυτά που βιώσαμε.

(Φυσικά αυτό δεν τους νοιάζει: Τα μνημόνια πλήττουν τους πολίτες όχι όσους κυβερνούν κάθε φορά, που απολαμβάνουν τα καλά της εξουσίας).

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης