Πως ο κορωνοϊός "διορθώνει" τέσσερα μέτωπα στην Ελλάδα

Με μια σειρά άρθρων είχαμε υποστηρίξει ότι ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός πλέον, είχε ένα τιτάνιο έργο αφού είχε απέναντι του ένας απασφαλισμένο Ερντογάν και όλες τις παθογένειες της αντιπολίτευσης. Περιγράφαμε τότε τέσσερις παραμέτρους που δεν βλέπαμε πως θα μπορούσε να τις διαχειριστεί. Τις υπενθυμίζουμε:

- Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Με μια διαρκώς αυξανόμενη επιθετικότητα σε όλα τα μέτωπα, ανάγκαζε την χώρα να λειτουργεί διαρκώς στο κόκκινο με υψηλό κόστος και τον μόνιμο φόβο θερμού επεισοδίου.

- ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Μέσα από τον φοβερό κρατισμό που έχτισαν τόσα χρόνια οι πολιτικοί, η Ελλάδα είχε ένα κράτος - διώκτη και όχι ένα κράτος συμπαραστάτη, που όχι μόνο δεν δούλευε πουθενά αλλά φρέναρε τα πάντα.

- Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ένας λαός που δεν πειθαρχούσε πουθενά, που δεν πίστευε σε τίποτε και που δεν είχε διάθεση να συνεισφέρει οπουδήποτε.

- ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Κόμματα που δεν έχουν ποτέ κανένα σχέδιο και που όλη μέρα υπονομεύουν το ένα το άλλο.

O κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με την απαγόρευση του καπνίσματος (ήταν το πρώτο δείγμα γραφής του) όπου ζήτησε την συμπαράσταση του κόσμου και παραδόξως την πήρε, ο νόμος τηρείται απολύτως. Και συνέχισε με το σφράγισμα των συνόρων σε Έβρο και Αιγαίο όπου έπεισε για τις ικανότητες του. Εκεί είδαμε για πρώτη φορά το κράτος να δουλεύει.

Ωστόσο, αυτό που άλλαξε άρδην την πραγματικότητα στην Ελλάδα ήταν ο κορωνοϊός. 

- Σήμερα που μιλάμε ο Ερντογάν έχει αποκλειστεί στη χώρα του όπου χιλιάδες νεκροί που αποκρύπτει είναι προσωρινά έστω ο μοναδικός του εχθρός. 

- Το ελληνικό κράτος δουλεύει με πρωτοφανή αποτελεσματικότητα ενώ επεκτείνεται παντού η χρήση του διαδικτύου.

- Η κοινωνία ακολουθεί στο μεγαλύτερο μέρος της τα κυβερνητικά μέτρα και τέλος η μεγάλη έκπληξη: 

- Τα κόμματα προσπαθούν με θετικές προτάσεις να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πολλαπλής κρίσης αφήνοντας κατά μέρος την στείρα αντιπαράθεση.

Μακάρι όλα αυτά να συνεχιστούν και μετά τον τερματισμό της κρίσης. Σίγουρα πάντως κάτι θετικό θα μας μείνει.

(Υπάρχει και κάτι ακόμη: Για πρώτη φορά στο προσκήνιο έχουμε ανθρώπους σοβαρούς, αξιόπιστους, σπουδαίους με όλους τους επώνυμους χάχες να έχουν εξοστρακιστεί...).

                                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης