Πως οι Έλληνες ψήφισαν με πρωτοφανή υπευθυνότητα

Από το 2010, οι Έλληνες πολίτες απεγνωσμένα προσπαθούσαν να τιμωρήσουν το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα και μαζί της τους ίδιους και τις οικογένειες τους. (Οι πολιτικοί φόρτωσαν το δημόσιο χρέος στους ιδιωτες για να προστατέψουν το μαγαζάκι τους που είναι το κράτος). 

Προσπάθησαν επί χρόνια να βρουν μια διέξοδο προς την ανάκαμψη και όπως έχω ξαναγράψει, έστειλαν το ΠΑΣΟΚ στο 4%, τη ΝΔ στο 17%, ψήφισαν νέα κόμματα όπως τους ΑΝΕΛ (11%), στην απελπισία τους κατέφυγαν στον γραφικό Λεβέντη, ακόμη και στην Χρυσή Αυγής της βίας.

Στο τέλος κατέληξαν να δώσουν δυο φορές 36% στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα, όχι όλοι: Κάποιοι μάλλον σοφότεροι ημών, είδαν και αυτή την επιλογή σαν μια χαμένη υπόθεση και πήγαν απευθειας στην πρωτοφανή σε ύψος για την Ελλάδα αποχή του 55%.

Τα έκαναν όλα αυτά αλλά στη συνέχεια είχαμε τέσσερα χρόνια χωρίς κάλπη, με τους Έλληνες πολίτες να μην έχουν την ευκαιρία να ξαναψηφίσουν ώστε να συνεχίσουν να προσπαθούν "κάτι να διορθώσουν" ή τουλάχιστον να τιμωρήσουν.

Έτσι, φτάνουμε στις 26 Μαίου 2019, όπου η κάλπη αποδεικνύει ότι για πρώτη ίσως φορά οι πολίτες, ψήφισαν με απίστευτη σοφία και ωριμότητα. Η 10χρονη κρίση μέσα στα σπίτια τους, φαίνεται να οδήγησε το χέρι τους.

Γιατί λέω ότι ψήφισαν με σοφία; Δείτε:

* Καταδίκασαν οριστικά μικρά κόμματα που για διαφορετικούς λόγους πρέπει να φύγουν από τον δημόσιο βίο. Οι ΑΝΕΛ του συνωμοσιολόγου Καμμένου, η Ένωση Κεντρώων του γραφικού Λεβέντη και - δυστυχώς - το Ποτάμι του Θεοδωράκη που μπήκε στη δημόσια ζωή με ένα υπέροχο τρόπο αλλά χάθηκε άδοξα προφανώς γιατί αφομοιώθηκε από το καθεστώς της παρακμής και έγινε ένα "όμοιο κόμμα".

* Καταδίκασαν τους δραχμιστές και την αντιευρωπαϊκή στάση. Δεν περνά απαρατήρητο ότι η ΛΑΕ του Λαφαζάνη εξαφανίστηκε, προφανώς οριστικά.

* Θεώρησαν την Χρυσή Αυγή κόμμα του συστήματος και το έστειλαν στην πέμπτη θέση. Είναι η αρχή της αποδόμησής του.

* Καταδίκασαν τον διχασμό, την έπαρση, το ψέμα, την πολλαπλή βαρβαρότητα, την ακυβερνησία, την ακινησία,  στέλνοντας τον Τσίπρα κάτω από 24% (Θα έχουμε και συνέχεια. Ο κατήφορος μόλις άρχισε). 

Και πάμε στην ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΑ. Δίνουν το εξωπραγματικό 33,4% στον κ. Μητσοτάκη - ρεκόρ όλων των εποχών για ευρωεκλογές στην Ελλάδα - πρώτον για να φύγει ο Τσίπρας και δεύτερον γιατί ΠΟΘΟΥΝ επιτέλους μια ευρωπαϊκή κανονικότητα για τη χώρα, όχι αυτή την παραλυσία που όλοι βιώνουμε και δεν οδηγεί πουθενά.

Ειδικά ο κ. Μητσοτάκης πέτυχε έναν προσωπικό θρίαμβο παραλαμβάνοντας ενα κόμμα πολιτικών δεινοσαύρων και αντιμετωπίζοντας - παρά το ρεσιτάλ διοίκησης του κόμματος - την αποδοκιμασία και άρνηση μέχρι και στην εκλογική μάχη (γι αυτό ο Τσίπρας έλεγε ότι μετά τις ευρωεκλογές θα ξεκινήσει στη ΝΔ ζήτημα διαδοχής. Μέσα από τη ΝΔ έβγαιναν αυτά).

Με έναν ομολογουμένως μαγικό τρόπο λοιπόν, ο λαός ψήφισε με σπουδαία υπευθυνότητα. (Η περίπτωση της εκλογής Βελόπουλου, μην σας μπερδεύει, πάντα θα υπάρχει μια μικρή μειοψηφία που θα πιστεύει ότι η Γη είναι επίπεδη).

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης από εδώ και πέρα θα ενισχύεται συνεχώς ως ένας σύγχρονος και ενωτικός πολιτικός εμπιστοσύνης, ενώ ο κατήφορος Τσίπρα θα συνεχιστεί γιατί δεν ήταν ικανός να διαχειριστεί ούτε μια διπλή εκλογική νίκη που του χαρίστηκε. Πως θα διαχειριστεί την βαριά αυτή ήττα; 

                             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης