Πρωτοφανής κοινωνική μόλυνση στην Ελλάδα από μια χωρίς προηγούμενο πολιτική σήψη: Ψεύδη, φυλακίσεις, υποκλοπές, μίζες, δωροδοκίες, καθοδήγηση θεσμών...

Αφόρητη δυσοσμία κατακλύζει την ελληνική κοινωνία τα τελευταία πέντε χρόνια. Ένας πρωτόγνωρος οχετός που περιλαμβάνει την πλήρη περιφρόνηση των θεσμών και του Συντάγματος, ταπεινωτικά και εξευτελιστικά ψεύδη, φυλακισμένους αναπολόγητους βουλευτές, βιντεοσκοπήσεις και υποκλοπές συνομιλιών ακόμα και του πρωθυπουργού, συνεχείς κλήσεις κατηγορουμένων για μίζες, ακόμα και καταγγελίες για απόπειρες χρηματισμού για να εκλεγεί Πρόεδρος.

Απέναντι σε αυτή την δυσοσμία δεν υπάρχει ούτε ένα κομμα, ούτε ένα πολιτικό πρόσωπο που να ξεχωρίζει στεκόμενο στην πλευρά των αξιών. Είναι ένα ακόμη στοιχείο της βαθιάς αξιακής παρακμής που βιώνει η χώρα, το γεγονός, ότι κόμματα και πολιτικοί, αναδεύουν τα όζοντα απόβλητα αυξάνοντας την δυσοσμία, αντί να βρούν τρόπους να την περιορίσουν.

Τα ψεύδη ήταν το πρώτο συστατικό αυτού του βρωμερού ΒΟΥΡΚΟΥ. Από το πρώτο μνημόνιο κιόλας επί Παπανδρέου (2010), οι ψευδόμενοι κυβερνώντες διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπάρξει άλλο μνημόνιο. Φτάνουμε στο 2015 και ακόμα υπογράφουν μνημόνια και μέτρα που πάντα είναι τα τελευταία.

Ενδιάμεσα πολιτικοί ακόμα και της Αριστεράς (Κουβέλης) έριχναν νερό στον μύλο του ψεύδους με δήθεν "κόκκινες γραμμές", 18 σημεία και άλλα προκλητικά για την κοινή νοημοσύνη. Την ίδια ώρα τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης μοίραζαν τις κρατικές καρέκλες με την σχέση 4-2-1.

Τα ψεύδη κορυφώθηκαν με τον κ. Σαμαρά να "απογειώνει" την χώρα, να φέρνει ανάπτυξη, να μειώνει την ανεργία, να βγάζει την χώρα στις αγορές, να διώχνει την τρόικα. Τα ψεύδη αυτά αποδόμησαν την ελληνική κοινωνία αφού οι πολίτες εθίστηκαν σε μια καθημερινότητα όπου οι λέξεις είχαν χάσει το νόημά τους και η ελπίδα είχε πεθάνει.

Αλλά δεν ήταν μόνο τα ψεύδη που επέφεραν αυτή την φοβερή κοινωνική μόλυνση. Κόμματα χωρίς σχέδιο, φρικτά πολιτικά πρόσωπα στα τηλεπαράθυρα, Μέσα Ενημέρωσης αποχαυνωμένα και υποτελή, καταγγελίες  για κυβερνητική καθοδήγηση της Δικαιοσύνης και του... ΣΔΟΕ κατά πολιτικών αντιπάλων, κατάργηση των κοινοβουλευτικών κανόνων, νομοθετήματα - εκτρώματα που παραβιάζουν το Σύνταγμα και πάνω από όλα ένας φοβερός διωγμός πολιτών και επιχειρήσεων με άδικους φόρους, συλλήψεις και κατασχέσεις (αυτά που οι κυβερνώντες ονόμασαν - είναι εξοργιστικό - θυσίες).

Η Ελάδα ζει μια φοβερής έκτασης παρακμή εξ αιτίας του πολιτικού συστήματος. Τεράστια είναι η ευθύνη του σημερινού πρωθυπουργού που αντί να οδηγήσει την χώρα σε μια ηθική και αξιακή ανάταση (μπορούσε, δεν είχε... κόστος!) κινήθηκε στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση: Για να παραμείνει στην εξουσία επιβάρυνε δραματικά την κατάσταση, σχεδόν πρωταγωνίστησε στο να γίνουν όλα χειρότερα.

Σε αυτό το περιβάλλον του σκότους και η αντιπολίτευση, είναι σε μια διαρκή σύγχιση δεν είναι ούτε τώρα σε θέση να εξαγγείλει το καινούργιο. ΔΕΝ το ξέρει. Εύλογα σκέπτεται κανείς ότι η χώρα δεν θα σωθεί ούτε σε αυτές τις εκλογές. Υπάρχει ωστόσο η βάσιμη ελπίδα ότι επιτέλους αν ηττηθεί αυτή η κυβέρνηση της παρακμής και του ψεύδους, η φοβερή δυσοσμία για πρώτη φορά αντί να αυξάνεται θα μειωθεί. Αυτό είναι ένα αναγκαίο και σωστό, πρώτο βήμα.

               ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης