Προς μια βαριά διεθνή ήττα Ερντογάν λόγω Ελλάδος - Αφύπνισε Ελλάδα και Ευρώπη, του μένουν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες

Ο Ερντογάν περίμενε έναν περίπατο όταν άνοιγε τα σύνορα για τους χιλιάδες μετανάστες προς την Ελλάδα. Εκτιμούσε ότι θα επέφερε ένα σκληρό πλήγμα στην ίδια την Ευρώπη με καραβάνια χιλιάδων μεταναστών να περπατούν προς την κεντρική Ευρώπη.

Σίγουρος ο Ερντογάν για την επέλαση των μεταναστών τους μετέφερε κατά χιλιάδες στα σύνορα με μια μεγάλη οργανωμένη επιχείρηση: αποφυλακίζοντας κατάδικους, βγάζοντας άλλους από τα σπίτια τους και μεταδίδοντας με κάθε μέσον ότι τα σύνορα στην Ελλάδα άνοιξαν.

Ο περίπατος όμως δεν ήρθε. Η Ελλάδα αστραπιαία έκλεισε ερμητικά τα σύνορα της και ο Ερντογάν όχι μόνο δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ με τα καραβάνια που θα έστελνε, όχι μόνο δεν δυναμίτισε την ελληνική κοινωνία (όπως ακόμα επιχειρεί), αλλά η προσφυγική βόμβα που ετοίμαζε θα σκάσει στα χέρια του. 

Η επερχόμενη ήττα Ερντογάν θα είναι μεγάλη και σε γενικές γραμμές περιγράφεται από τα παρακάτω:

- Οι πρόσφυγες που ήδη υπάρχουν μαζί με όσους έρχονται από τα καλέσματα Ερντογάν θα μείνουν στην Τουρκία με την κοινωνία της να αντιδρά έντονα (έτσι χάθηκε για τον Ερντογάν η Κωνσταντινούπολη). Με το φράξιμο των ελληνικών συνόρων ακόμα και οι λίγες χιλιάδες που πέρναγαν Ελλάδα και Ευρώπη θα περιοριστούν, ξεμένοντας στην Τουρκία.

- Η Ελλάδα αφυπνίστηκε και πλέον δεκάδες πολεμικά της σκάφη, περιπολούν πάνοπλα έξω από τις τουρκικές ακτές, ενώ στον Έβρο επίλεκτες δυνάμεις φρουρούν τα σύνορα.

- Η Ευρώπη επίσης αφυπνίζεται και, ανακαλύπτει έναν άλλο τρόπο να αντιμετωπίσει τα σύνορα της χωρίς να χρειάζεται να συνεργαστεί, να πληρώνει ή να εκλιπαρεί την αναξιόπιστη Τουρκία. Τώρα, στρέφεται ενεργά προς την Ελλάδα, την οποία θα ενισχύσει δυναμικά με χρήματα, εξοπλισμό και άνδρες ώστε τα σύνορα της Ευρώπης να φυλαχθούν ακόμα καλύτερα.

Ο Ερντογάν βιώνει ήδη αυτή την ήττα και τι κάνει; Ψευδώς ισχυρίζεται ότι έχουν περάσει τσ σύνορα 130.000 μετανάστες, ψευδώς ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα δολοφόνησε δυο μετανάστες, επικαλείται το... Διεθνές Δίκαιο κατά της Ελλάδος! Με λίγα λόγια αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει (εύκολα...) πράξη, προσπαθεί να το διασκεδάσει με μπουρδολογίες που δεν πείθουν κανέναν. 

Τέλος, η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει ανέλπιστα σε πολλά μέτωπα με κυριότερο την εθνική της συνοχή και την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους της. "Μπορούμε" είναι το μήνυμα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης