Που είναι (κάθε φορά) οι 200 καλύτεροι Έλληνες;

Ο εμβληματικός Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν, ρωτήθηκε κάποια στιγμή τι είναι αυτό που χρειάζεται "για να κάνει τη Γαλλία μεγάλη" και αυτός απάντησε: "Θέλω τους 200 καλύτερους Γάλλους να ηγηθούν του κρατικού μηχανισμού. Αυτοί θα αλλάξουν τη Γαλλία όχι εγώ".

Στην Ελλάδα πάντα υπάρχουν φυσικά οι 200 σπουδαίοι Έλληνες που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν σε μια μοναδική ανάπτυξη που θα "έσβηνε" τη γενικευμένη φτώχεια και θα αξιοποιούσε τις τεράστιες δυνατότητες μας όμως κανείς δεν πρόκειται να τους καλέσει ποτέ. 

Στην Ελλάδα οι "σπουδαίοι" είναι αυτοδικαίως οι εκλεγμένοι έστω και αν είναι αγράμματοι, ασήμαντοι, άχρηστοι, πειθήνια άβουλα όντα του κόμματος που τους προώθησε. Δουλειά αυτών των "σπουδαίων" όταν αναλάμβάνουν δημόσιες θέσεις ευθύνης δεν είναι το μέλλον της χώρας αλλά το μέλλον του κόμματος και το δικό τους.

Καθημερινά διαθέτουν απίστευτες εργατοώρες όχι για την πατρίδα αλλά για να δημιουργήσουν έναν σκοτεινό, πλαστό, έναν εικονικό κόσμο ψεύδους μέσα από τον οποίο επιχειρούν να βάλουν τους πολίτες ώστε να τους ποδηγετούν.

Ολημερίς και ολονυχτίς ασχολούνται με το τι γράφουν οι εφημερίδες, τι λένε τα κανάλια και τι απαντήσεις πρέπει να δοθούν όταν θα παρελάσουν στα τηλεπαράθυρα, ώστε τα ψεύδη τους να συνεχίσουν να επηρεάζουν. 

Από κοντά έχουν προσλάβει και δεκάδες "θεληματατζήδες" ανά τομέα για να διαχέουν fake news στο Διαδίκτυο, να υβρίζουν ανύποπτους πολίτες που εκφράζονται, να προπαγανδίζουν.

(Περιττό να τονίσω ότι αν διέθεταν όλη αυτή την... εργατικότητα στα πραγματικά προβλήματα της χώρας η Ελλάδα θα ήταν ένας Παράδεισος).

Όποιοι κυβερνούν την Ελλάδα ποτέ δεν έψαξαν τους 200 καλύτερους της χώρας. Αυτούς τους έχουν στο περιθώριο και αν κάποιος τολμήσει να εμφανιστεί τον "λιντζάρουν" - πόσο εύκολο πια με "όπλο" το Διαδίκτυο.

Όποιοι κυβερνούν πορεύονται με το γνωστό σύστημα: Λεηλατούν το κράτος, μοιράζουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, έργα και υψηλές θέσεις στους ημέτερους. Θέλουν τα καλά της εξουσίας και κάνουν "ότι πρέπει" γι αυτό. Γίνονται από ψεύτες και γραφικοί μέχρι και επικίνδυνοι.

Τι σχέση μπορεί να έχουν κάθε φορά οι "200 καλύτεροι της χώρας" με όλα αυτά;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης