Πορεύονται με την άνεση των εξαγγελιών του "αέρα" - Η αντιπολίτευση δεν έχει βρει το αντίδοτο

Η αύξηση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση είναι μια ακόμη εξαγγελία εντελώς ξεκομμένη από την οικονομική πραγματικότητα, είναι δηλαδή μια πράξη αυστηρά επικοινωνιακή και τίποτε περισσότερο. 

Τι εξήγγειλε η κυβέρνηση; Μια αυξηση του βασικού μισθού που πρέπει να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις και το μεγαλύτερο μέρος της θα καταλήξει στο... κράτος μέσα από την αύξηση των εισφορών και την μείωση του αφορολόγητου από 1.1.2020 στα 5.600 ευρώ.

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από αυτή την επικοινωνιακή εξαγγελία; Οι μικρομεσαίες εταιρείες που αδυνατούν να επιβαρυνθούν 64 ευρώ το μήνα ανά εργαζόμενο, - χιλιάδες ευρώ σε ετήσια βάση - θα απολύσουν, θα μετατρέψουν την πλήρη απασχόληση σε μερική, θα καταφύγουν στη φοροδιαφυγή κ.ο.κ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό πια, εδώ και τέσσερα χρόνια κινείται σε δυο επίπεδα: Στο πρώτο έχουμε τη γνωστή ακυβερνησία, δεν έχει σχέδιο για τίποτε. Στο δεύτερο, επινοεί εικονικές πραγματικότητες τις οποίες ενισχύει με μέτρα του "αέρα", (όπως τώρα η αύξηση του βασικού μισθού),που δεν στηρίζονται στην κοινωνική και οικονομική αλήθεια.

Αυτή η τακτική οφείλεται σε τρεις παραμέτρους: 

α) Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε έναν σμπαραλιασμένο πολιτικό σύστημα διαρκώς ανίκανο να διαχειριστεί την κρίση κάτι που εξόργισε την κοινωνία.

β) Στις αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες εξελέγησαν λαϊκιστές, τυχάρπαστοι και ανίκανοι, επιδεινώνοντας την κοινωνική απελπισία. Οι άνθρωποι έπαψαν να ελπίζουν σε κόμματα και πρόσωπα.

γ) Η αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να προσφέρει τη νέα πορεία για τη χώρα, μα ούτε και να επικοινωνήσει πειστικά με τους πολίτες για το δικό της σχέδιο.

Με βάση τα παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να "βρίσκει και να τα κάνει". Κινειται με άνεση μέσα στο χάος των ψεμάτων και των εξαγγελιών χωρίς νόημα, με το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα να μην μπορεί να βρεί τον τροπο να αντιμετωπίσει αυτή την παρακμιακή πρακτική. 

                                     ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης