Πολιτικό Σούπερ Μάρκετ και Πύργος της Βαβέλ ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ίχνος ιδεολογικής αναφοράς επί του πρακτέου

Η εικόνα είναι: Νοίκιασαν ένα μαγαζί, ανάρτησαν απ΄ έξω μια ταμπέλα "Κεντροαριστερά", έβαλαν και την πινακίδα "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" και άρχισαν να δέχονται αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους, μπλε, κόκκινους, πράσινους, κίτρινους, πουά - όλοι, καλοί και κακοί χωρούν. 

Αυτό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και το κάνει συνεργαζόμενος με Κουίκ, Κουντουρά, Παπακώστα, Μπίστη, Ραγκούση, Μεγαλοοικονόμου, Ρεπούση, Θεοχαρόπουλο, ακόμα και τον εξαιρετικό κατ΄εμέ Πέτρο Κόκκαλη που παλαιότερα εξύβριζε. 

Αυτό το απίθανο μωσαϊκό προσώπων και φυσικά πολιτικών αφετηριών περιγράφει με μοναδική ακρίβεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και παραμένει ένας πολιτικός Πύργος της Βαβέλ, χωρίς καμία απολύτως ιδεολογική ταυτότητα. Εκπροσωπεί ένα χάος που προς το παρόν το ενώνει μόνο η καρέκλα της εξουσίας, οι βουλευτικοί μισθοί και οι κρατικές "δουλιές".

Στο κόμμα αυτό δεν υπάρχει πολιτική ταυτότητα και αυτό αποδεικνύεται πολλαπλώς. Η κυβέρνηση εφαρμόζει δεξιά και μνημονιακά μέτρα, δεν υπάρχει πουθενά η ευαισθησία της Αριστεράς (δέιτε τους διωγμούς στελεχών της ΛΑΕ, την απάνθρωπη Μόρια, τους εκατοντάδες αστυνομικούς στις μετακινήσεις του πρωθυπουργού, τα ψεύδη, την απόλυτη έλλειψη σχεδίου και τόσα άλλα, όλα συντηρητικά).

Αυτή η απολιτίκ πραγματικότητα θα αποδειχθεί ότι θα ειναι και η βασική αιτία αποσύνθεσης του ΣΥΡΙΖΑ αν στις επόμενες εκλογές μια άλλη κυβένρηση εχει ορίζοντα 4ετίας. 

Σε μια τέτοια περίπτωση, διάφορες φυλές από τον Πύργο της Βαβέλ θα τον εγκαταλείπουν: Οικολόγοι, Ανελίτες, βολεμένοι, βαθύ ΠΑΟΚ που δεν θα βλέπει προοπτική καρέκλας, συνιστώσες - σφραγίδες, ένας ολόκληρος κόσμος παρακμής που θα πάψει να έχει ενδιαφέρον μέσα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα αναζητήσει τις τύχες του αλλού.

                                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης