Ποιος μπορεί να αλλάξει το ελληνικό κράτος των υπαλλήλων - θεατών;

Η είδηση περιγράφει όλο το χάος του ελληνικού δημοσίου: Το 2004, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, εγκαταστάθηκε στην Ακρόπολη αναβατόριο για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, το οποίο εξυπηρετούσε περί τους 20 επισκέπτες την ημέρα.

Από το 2015 το αναβατόριο δεν λειτουργεί πια λόγω φθοράς. Έτσι έχουμε δεκάδες περιπτώσεις ανάπηρων παιδιών που ανέβηκαν στα χέρια των γονιών τους ή των δασκάλων τους. Τελευταίο περιστατικό αυτό του μαθητή Ερμή πριν λίγες εβδομάδες, που πήρε μεγάλες διαστάσεις μέσω του Διαδικτύου.

Τότε διαπιστώθηκε ότι το θέμα ήταν γνωστό στο αρμόδιο Υπουργείο από πλήθος επιστολών και καταγγελιών όλα αυτά τα χρόνια - και προς τον υπουργό "Πολιτισμού" κ. Μπαλτά... -  χωρίς το αναβατόριο ποτέ να λειτουργήσει. Και έτσι φτάσαμε στη νέα Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη που εξήγησε: "Το αναβατόριο έχει σαπίσει, πρέπει να εγκατασταθεί άλλο".

Δείτε τώρα την διαφορά Ελλάδας και... Ευρώπης. Οπουδήποτε στην Ευρώπη, με το θέμα θα ειχαν ασχοληθεί έγκαιρα, ΜΟΝΟ κρατικοί υπάλληλοι. Θα είχαν προβλέψει πότε το αναβατόριο θα είχε ξεπεραστεί, θα είχαν παραγγείλει το επόμενο, το κονδύλι θα είχε εξασφαλιστεί εύκολα, θα το τοποθετούσαν τη σωστή στιγμή, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, δεν θα υπήρχε κενό της σοβαρής αυτής ανθρωπινης υπηρεσίας. Όλοι μα όλοι, θα έκαναν σωστά την δουλειά τους (και στην τιμή...).

Στην Ελλάδα του ανυπόληπτου κράτους - χαβαλέ, οι κρατικοί υπάλληλοι δεν ασχολούνται καθόλου, (άντε να στείλουν μια επιστολή για να μην φανούν αδιάφοροι). Είναι οι ίδιοι οι Υπουργοί που πρέπει να αποφασίσουν (αν το θυμηθούν...). Και όταν έρθει η ώρα να βγει κονδύλι χρειάζονται μερικά ακόμη χρόνια για διαγωνισμούς, ενστάσεις, γραφειοκρατία και άλλα αυστηρά ελληνικά.

Τώρα, αν πιστεύει κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να αλλάξει ένα τέτοιο ασυνάρτητο και παρδαλό κρατος που κανείς υπάλληλος δεν ευθύνεται για τίποτε και πρέπει οι πολιτικοί να δουλεύουν - αποφασίζουν στη θέση τους, τι να πω; Μάλλον ζει αλλού.

(ΥΓ: Να θυμίσω ότι για την επένδυση στο Ελληνικό ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γεωργιάδης, παίρνει ο ίδιος προσωπικά έναν - εναν τηλέφωνο δεκάδες εμπλεκόμενους υπαλλήλους, ζητωντας να του στείλουν ένα έγγραφο ή μια υπογραφή. Αντί να τρέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι το έργο, το τρέχει μόνος του ο υπουργός...).

                             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης