Πιο δεξιοί και σαφώς χειρότεροι από τους προηγούμενους... Τους ενδιαφέρει μόνο τα σαρκίο τους

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα της αριστεράς. Όσοι ήσαν αριστεροί έφυγαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Ποιοι απέμειναν; Άνθρωποι από τα βαθύ ΠΑΣΟΚ, γαλουχημένοι στο παρασκήνιο και στην λογική "το κράτος είμαι εγώ" και μια ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θαμπωμένο από την χλιδή της εξουσίας σφιχταγκαλιάστηκε μαζί της.

Όσοι έχουν απομείνει στο μόρφωμα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, πορεύτηκαν στα κοινά γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν θα έρθουν στην εξουσία. Ανέλαβαν τον ρόλο του διαρκώς διαμαρτυρομένου. Δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ δεν ψήφισαν τίποτε στη Βουλή, ότι κάθε φορά που ερχόταν μια σοβαρή μεταρρύθμιση την υπονόμευαν κ.ο.κ. Ο ρόλος τους ήταν ακριβώς αυτός: ΟΧΙ σε όλα.

Η άνοδος στην εξουσία ήταν μια καραμπόλα δεδομένων με κυρίαρχο την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ του παλιού. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία - και παραμένει σε αυτή επί τρία χρόνια - εν μέσω κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών ερειπίων. Στα ερείπια αυτά είναι πολύ πιο εύκολο να κυβερνάς. Σε μια εποχή κανονικότητας ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ακόμη οι "ΟΧΙ σε όλα" του 3%.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αφού τους ήρθε σαν θείο δώρο η εξουσία, αντί να μεγαλουργήσουν με αυτήν, αντί να αφοσιωθούν στον σαρωτικό εκσυγχρονισμό της χώρας με κύριο άξονα την αξιοκρατία, το κράτος δικαίου, την ανακούφιση των Ελλήνων από την ασφυξία της γραφειοκρατίας, την συγκρότηση ενός σπουδαίου σχεδίου ανάπτυξης, τι έκαναν; Φόρεσαν αμέσως τα κοστούμια της πράσινης και μπλε φαυλοκρατίας, έγινα ΟΜΟΙΟΙ με αυτούς που δήθεν πολεμούσαν και στην εξέλιξή τους απείρως ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ.

Πέρασαν όλα τα μέτρα των δυο πρώτων μνημονίων που δεν ψήφισαν Παπανδρέου και Σαμαράς. Ψήφισαν ένα τρίτο μνημόνιο με ασύλληπτης αδικίας μέτρα που πλήττουν τους φτωχότερους και διαλύουν την μεσαία τάξη. 

Με μοναδικό σκοπό την επανεκλογή τους έστω σε ρόλου ρυθμιστή, εφαρμόζουν μια αξιοθρήνητη πρακτική: Εμείς θα φορολογούμε ανύπαρκτα εισοδήματα, εσείς θα φοροδιαφεύγετε για να πληρώνετε ότι μπορείτε και από τα πλεονάσματα, θα κοροϊδεύουμε τους ιθαγενείς με επιδόματα - καθρεφτάκια.

Αν συντάξει κανείς έναν κατάλογο με το τι έχει ψηφίσει το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ, θα αντιληφθεί ότι αυτό το μόρφωμα δεν κυβερνά. Ψηφίζει τα πάντα, δεν έχει σχέδιο για τίποτε και με έναν αδίστακτο τρόπο εργάζεται μόνο για το δικό του συμφέρον: Την παραμονή στην εξουσία για την λεηλασία του κράτους (όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενοι).

                                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης