Ο Τσίπρας φέρνει μόνο δεινά ή μου φαίνεται;

Επιτρέψτε μου σήμερα μερικές αμοιβαίες εξηγήσεις. Βλέπετε ανάμεσα μας υπάρχει μια καθημερινή σχέση αφού τα κείμενά μου όσοι τα διαβάζετε, σας απασχολούν, τα αποδέχεστε ή τα απορρίπτετε.

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί μια άποψη μου, να την διαβάσουν 1000 άνθρωποι και να μην συμφωνήσει ούτε ένας μαζί μου. Δεν πειράζει, το κείμενο δεν γράφτηκε για να πείσει, γράφτηκε ως αφορμή για να σκεφτεί ο κάθε αναγνώστης και να καταλήξει σε ένα δικό του συμπέρασμα.

Δεν γράφω για να πείσω τον αναγνώστη μου δηλαδή, γράφω για να τον προβληματίσω και να σκεφτεί. Ο τρόπος είναι μόνο ένας: Γράφω την άποψή μου και μετά την στοιχειοθετώ με επιχειρήματα ώστε να την "δέσω". 

Στη συνέχεια ο αναγνώστης αφού την επεξεργαστεί, αποφασίσει αν συμφωνεί ή όχι.

Θα σας δώσω σήμερα ένα παράδειγμα για το τι εννοώ. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός έχει ήδη αποτύχει και πολύ φοβάμαι ότι από πλευράς του δεν έχουμε ακόμη δει τα χειρότερα. Αυτή είναι η άποψή μου.

Μένει όμως να την στοιχειθετήσω, να την "δέσω" και όσοι διαβάσετε την άποψή μου αυτή, να αποφασίσετε αν έχω δίκιο ή όχι.

Γιατί λοιπόν γράφω ότι ήδη ο κ. Τσίπρας απέτυχε τραγικά και τα έχει κάνει θάλασσα; Γιατί από τις 25 Ιανουαρίου που κέρδισε τις εκλογές ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ, έχει φέρει μόνο καταστροφές.

Eπί 5 μήνες είδαμε την χώρα να διαλύεται με δική του αποκλειστικά ευθύνη: Τα κρατικά ταμεία άδειασαν. Άρπαξε τα χρήματα άλλων φορέων για να πληρώνει συντάξεις μισθούς. Έκλεισε τις τράπεζες. Δεν έχει πια χρήματα για συντάξεις. Έκανε ένα δημοψήφισμα που το κέρδισε και αμέσως μετά έφερε το χειρότερο μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα, με ένα νόμο και ένα άρθρο ακριβώς όπως θα το καταργούσε.

Όλα τα παραπάνω διαρκώς ψευδόμενος (θα καταργήσω τα μνημόνια και τον ΕΝΦΙΑ, μισθός στα 751, καθαρογράφεται η συμφωνία, δεν κάνω δημοψήφισμα, οι τράπεζες θα ανοίξουν σε 48 ώρες κ.λ.π.).

Τι λέω λοιπόν; Δεν μπορεί ένας υπερτιμημένος Τσίπρας ολίγον ψευδόμενος, που μόνο καταστροφές έχει φέρει στη χώρα, να είναι ο σωτήρας μας. Απόδειξη ότι μας έχει φτάσει στον πάτο του βαρελιού. Την αφορμή για σκέψη σας την έδωσα, η απόφαση δική σας: Κάνει ο Τσίπρας για την δουλειά του πρωθυπουργού; Εγώ λέω όχι.

             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης