Ο τούρκικος λαός, οι πρόσφυγες και ο κορωνοϊός

Φαντάζομαι να συμφωνείτε: Επικίνδυνοι άνθρωποι υπάρχουν σε όλες τις οικονομικές και κοινωνικές τάξεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι περισσότεροι - σαν ποσοστό - να είναι ανάμεσα στους έχοντες γιατί αυτοί έχοντας πολλαπλές δυνατότητες, αποφασίζουν για τις τύχες των πολλών, χωρίς καν να τους ρωτούν.

Όταν αναφερόμαστε λοιπόν στον Ταγίπ Ερντογάν, πριν τον χαρακτηρίσουμε σαν "ηγέτη", "δεινό τακτικιστή", ή οτιδήποτε άλλο, ας ξεκινήσουμε από την κύρια ιδιότητα του: Είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος και δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό αφού τσακίζει ακόμα και τον ίδιο τον λαό του. Ο Ερντογάν:

- Έχει φυλακίσει εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους, έχει δημεύσει τις περιουσίες τους, έχει αναγκάσει αμέτρητους να εγκαταλείψουν τη χώρα, δηλαδή έχει καταστρέψει τις ζωές τους.

- Δεκάδες αθώοι Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει τις ζωές τους στη Λιβύη και τη Συρία, σε μάχες που ουδείς έχει κατανοήσει σε τι εξυπηρετούν την ίδια την Τουρκία.

- Εκατοντάδες δημοσιογράφοι έχουν φυλακιστεί για να έχει έναν πειθήνιο Τύπο που γράφει όσα υποδεικνύει.

- Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες οδηγήθηκαν στα σύνορα του Έβρου, αφού προηγουμένως ξεπούλησαν τα υπάρχοντα τους και άφησαν τις δουλειές τους. Πίστεψαν τον Ερντογάν ότι τα σύνορα άνοιξαν και σήμερα κοιμούνται μέσα στις λάσπες.

- Ολόκληρος ο δυτικός κόσμος παρακολουθεί έναν καθημερινό χείμαρρο ψεμάτων του, που δηλητηριάζει κάθε έννοια ηθικής και αξιοπρέπειας.

Ο κατάλογος της τακτικής Ερντογάν δεν έχει τελειωμό, υπάρχει όμως ένας ακόμη που φαίνεται να τους ξεπερνά όλους. Η Τουρκία των 80 εκατ. ανθρώπων, δεν έχει ανακοινώσει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού. Σε όλη τη χώρα γίνονται συναθροίσεις χιλιάδων ανθρώπων σε γήπεδα, θέατρα και αγορές, δεν υπάρχουν προληπτικά μέτρα.

Στατιστικά να το δει κανείς, μπορεί να υποθέσει ότι ήδη στην Τουρκία υπάρχουν νεκροί, ο ιός μεταδίδεται αλματωδώς και αυτή τη φορά ο Ερντογάν ξεπερνώντας τον εαυτό του μπορεί να έχει αφήσει μια ΕΠΙΔΗΜΙΑ να αφανίζει υπηκόους του, επιβάλλοντας σιωπητήριο στα ΜΜΕ και τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας του, που υποστηρίζουν ότι έχουν κάνει 1350 ελέγχους αλλά κρούσμα δεν έχουν.

Μπορεί να το κάνει για να συνεχίσει τις πολιτικές του χωρίς να τον σταματήσει ένας... ιός. Αυτόν τον ανθρωπο τον πιστεύετε; Στην Τουρκία δεν έχει εμφανιστέι ο κορονοϊός; 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης